Mammapower i Frescatihallen

Nu sitter Sixten och jag på flygplanet hem efter några dagar i Spanien. Vi har haft det så himla bra och jag är så glad över att han och jag gjorde den här resan tillsammans. Eftersom Baxter är så nära Sixten i ålder så är de två som tvillingar och därför är de på samma nivå när det gäller olika aktiviteter och intressen. Även om vi då och då delar upp barnen så är det oftast så att de alltid är tillsammans och då blir stämningen annorlunda jämfört med när det bara är jag och ett av barnen tillsammans. Baxter har haft superlyxiga dagar hemma i Stockholm ensam tillsammans med Hans, mormor och moster och jag har fått möjlighet att ro om Sixten på egen hand samtidigt. Jag rekommenderar verkligen er som har syskon till barnet att våga dela upp dom och göra saker med bara ett av dom då och då. Jag är uppvuxen med devisen “det finns ingen rättvisa” från mina föräldrar och jag har inget dåligt samvete över att barnen får uppleva olika saker.
 
 

 
 På tal om att ha barn: imorgon lördag har jag ett stort evenemang inbokat tillsammans med företaget Träningsevent.se som anordnar inspirationsdagen Mammapower. Jag kommer att köra ett träningspass i gruppträningssalen inriktat på träning under och efter graviditet. Min inspiration till passet har jag tagit från min andra bok som kommer ut i juli: Lofsans mammaträning. Men eftersom träningsprogrammet i den boken är anpassat för individuell hemmaträning eller träning på gym så har jag justerat programmet en del för att kunna genomföra det i gruppträningsformat. Passet deltagarna får köra ger en inblick i min syn på progression och komplexitet som PT, en snabbkurs i hur övningar kan justeras för att förändra och utmana intensitet, svårighetsgrad eller stabilitet kan man säga.
 
 Det är första gången som jag gör ett pass i det här formatet med den här typen av pedagogik så jag är väldigt nyfiken på responsen efteråt. I Stora löparboken för kvinnor har vi ägnat ett helt kapitel åt hur man säkert och effektivt kommer igång med löpning efter att ha fött barn men i och med min nya bok som helt och hållet handlar om träning efter graviditet så kan jag fokusera mycket djupare på detaljnivå. I augusti kommer jag att tillsammans med lanseringen av mammaträningsboken genomföra liknande inspirationspass inriktade på träning efter graviditet som vänder sig till mammor och särskilda pass till PTs som vill lära sig mer om hur jag jobbar med träning för den här målgruppen. Det ska bli superspännande!
 


Sista passet på gymmet på Aloha Hill Club röjde jag ut alla hantlar och körde ett monsterpass med så kallade dropset för överkroppen. Man startar med en riktigt tung vikt och gör så många repetitioner man orkar. Sen minskar man vikten och fortsätter tills hantlarna är superlätta fast du själv knappt orkar lyfta armarna.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer