Min duscha-ofta-guide till sportiga tjejen

Jag får ibland frågor om hur jag gör när jag tränar ofta, i princip varje dag, och då duschar flera gånger om dagen. Jag har därför skrivit ned några tips om hur jag har lagt upp mina duschrutiner. Vi kan kalla det en guide till den sportiga tjejen som söker den perfekta duschrutinen!

1.) Planera alltid hårtvätten till veckans svettigaste träningspass. Jag blir svettigare om huvudet när jag springer utomhus är när jag styrketränar inomhus. Jag är dock inne i en period då jag varken kör pulsövningar eller intervaller inomhus, då brukar jag faktiskt bli svettigare om huvudet inomhus. 2.) Tvätta bara håret efter träningspass, inte när jag bara vaknat på morgonen. 3.) Använd hårinpackning eller intensivbalsam för att göra håret mjukt och följsamt efter tvätten. Då kapslar jag in fukten i håret så att det inte blir torrt och frissigt. 4.) Föna håret efter tvätten så att håret blir ordentligt torrt även om jag ska ha det i hästsvans. Då skyddas håret mot svetten i nästa pass och det blir också väldigt fint fall. 5.) Sminka så lite som möjligt så slipper jag använda rengöringscreme i ansiktet. Om jag sminkar mig så använder jag en mild rengöringsprodukt efteråt men bara om sminket har förstörts av passet, annars låter jag ansiktet vara torrt i duschen. 6.) Använd en duschcreme som återfuktar lika mycket som den luktar gott. 7.) Jag har lite hårnoja och har alltid en rakhyvel i träningsväskan. Med en bra hyvel behöver jag bara duschcreme till och inte ens smörja in kroppen efteråt. Jag gillar Wilkinson Hydro silk som har fuktserum inbyggt. Alla hyvlar kan du beställa gratis på deras  hemsida. 8.) Duscha så sällan som möjligt när jag inte har tränat, jag tvättar hellre av mig då än drar igång en dusch bara för att. 9.) Hemmaspa en gång i veckan med småpill som fotvård, ögonbrynsfix och sånt. 10.) Slösa inte en dusch: jag tränar hellre ett kortare rörlighetspass härhemma om jag ändå behöver duscha.

IMG_9254

Jag är en storkonsument av doftljus. Det gör mycket för myskänslan. Voluspa köper jag i USA.

IMG_9257

Jag använder hyveln Hydro Silk, skön, rakar bra, är mjuk i formen och eftersom rakbladen kommer i brevlådan så har jag alltid nya blad att byta till.

IMG_9259

Jag kör på Doves schampo, de fungerar bra för mitt hår på höst och vinter.IMG_9260 IMG_9262

Jag gillar att använda handtvå som duschcreme eftersom den ofta luktar godare och återfuktar bra.IMG_9265

Min nya ansiktsrengöringsfavorit från Rituals. Den är mild och inte aktiv.IMG_9266

IMG_9255 Det finns olika typer av hyvlar i samma system, den ovan heter Hydro Silk. Intuition (en annan sort) är parabenfri om man söker sådana typer av produkter. Alla varianter kan man prova gratis.

Hur ser din duschguide ut? Vilka tips har du kring flitig träning och frekvent duschande?

I samarbete med EFI.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer