Min snabba, rosa gubbröra på toast med sill & räkor

I samarbete med Abba sill.
 
 Härom dagen skrev Hans ett gästblogginlägg om sin uppfinning ”Södermalmssill” och jag har fått frågor om inte jag också har någon sillfavorit.
 
 Sanningen är att jag är lite dålig på att äta sill, vilket är synd eftersom det är både snabb och nyttig mat. Men en sillfavorit har jag, och den äter vi då och då här hemma, senast häromdagen när jag hade varit vid havet med barnen hela dagen och sedan haft långt häng nere i hamnen i Simrishamn på kvällen: Rosa gubbröra på toast med rödbetor, sill och räkor. Smaskens nattamat när vi kom hem, innan läggdags. Den är en lite ”lofsigare” variant av den vanliga gubbröran.
 
 


Så här gör man (till två toast):
 
 Skär ett halvt äpple, en kall, kokt rödbeta, en kvarts lök, ett kallt, kokt ägg, en ansjovisfilé och en sköld filé av Abbas 5-minuterssill i små bitar. Lägg allt i en bunke och rör försiktigt ned ca 0.5 dl lätt-creme fraiche, ca 0.5 dl skalade räkor, en msk majonäs och lite fint hackad dill och lite malen svartpeppar och lite salt, om det behövs. Stek ett något lite mörkare bröd i smör, lägg på en klick röra (som blivit rosa och fin av rödbetan) och pressa över lite citron.
 
 Klart! Snabbt, gott och enkelt. Det gillar jag!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer