Mission: Credda Sixten

Jag har kommit på mig själv med att bara skriva om nätter när Sixten inte sover så bra. Saken är den att de nätterna går nog att räkna på en hand sedan han föddes. Så nu ska jag berätta hur vi oftast har det på nätterna.
Jag låter Sixten sova hur mycket han vill under dagen och eftermiddagen fram till cirka 16. Sedan går jag all-in för att hålla honom vaken i tre timmar. Under dessa timmar får han både amma hur mycket han vill och dessutom äta 120 ml från flaskan. Vid 19 somnar han och sover sedan i sin vagn till 22. Då får han 120 ml till och somnar om. Vid midnatt går vi och lägger oss och sover fram till 04-05 då Sixten vaknar, får komma till vår säng och äter antingen 60 ml eller ammar. Ofta byter vi blöja då också. Vid 05 går Kärleken upp för att åka tidigt till jobbet eller till gymmet och då somnar Sixten och jag om och snoozar fram till 09.
Jag är med andra ord väldigt nöjd med hans sömnvanor för tillfället. På detta sätt är han glad dygnet runt och framförallt alltid mätt. För övrigt insåg jag vid middagsbordet igår att Sixten varken skrikit eller gråtit under dagen. Jag kunde ens minnas att han gjort det under den senaste veckan. Det känns anmärkningsvärt och lyxigt. Jag måste komma ihåg detta den dagen/natten det vänder, och när trotsperioderna kommer. Fram till dess njuter jag av varje stund tillsammans med Sixten och tar ingenting för givet.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer