Några tankar om balans

I fredags åt jag middag på Vapiano på Stureplan samtidigt som jag och mina nya “kollegor” (jepp, ett extrajobb på G) planerade framtida uppdrag. Jag är väldigt kräsen gällande pizzor, generellt gillar jag inte pizza men med vissa undantag. En bra pizza är himlen. Restaurang Friden på Österlen i närheten av Kivik är ett exempel och Vapiano ett annat. Men det räcker med några bitar för att jag ska bli nöjd, en hel pizza blir bara en klump i magen. Då delar jag hellre mat med någon som beställer sallad.


Toscana med stark korv och tomat på.
Den i särklass vanligaste middagen hemma hos oss är en kycklingsallad. Den senaste favoriten är med Hans Caesardressing, och i går med halloumi, päron och granatäpple utöver den obligatoriska avocadon. Generellt sett äter jag ingen ren kolhydratkälla till middag men desto mer protein, fett och grönt.


Vår vanligaste middag på det fat som används oftast: en bröllopsgåva från våra vänner Anna och Chrille.
Det jag vill komma fram till är att man kan äta pizza, man kan äta sallad, med eller utan kolhydrater. Det viktigaste är att man har en bra balans, att man skippar förbud som blir hangups och äter det man mår bra av. Älta inte lördagsgodiset eller att ni åt för mycket till middagen, njut av det som var och gå vidare.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer