New York Dag 4

Ja, herregud vilket kaos det blev här i stan när snön vräkte ner! Igår började det ju snöa lite lätt när vi började gå hemåt. Ju längre vi gått desto mer snö kom och till slut gick det knappt att rulla vagnen! Vi var ju hemma och mös några timmar innan vi skulle gå och handla lite, vilken chock vi fick när vi kom ut från huset och det var full storm! Snön vräkte ner så att jag bara såg någon meter framåt och jag sjönk ner i snödrivorna med skorna när vi korsade gatan springandes.
I morse behöll vi vår plan att ta en taxi till 5th avenue för att shoppa i de större märkesbutikerna. Jag var vaken från 03 men kunde somna om 1,5 timme vid 06, det börjar bli lite tufft att inte kunna sova på nätterna. När vi ätit frukost och klätt på oss gick vi ner till foajén, där fick vi veta att det inte åkt en enda bil på gatan utanför på hela morgonen. Vi gick ut och det visade sig att hela kvarteret var igensnöat. Vi fick bära vagnen två kvarter innan vi hittade en gata där några bilar kört så att vi kunde gå. Innan de började ploga var det en meter snö på trottoarerna, när de plogat gatorna så blev snövallarna ännu högre. Vi hittade till slut en taxi som kunde köra oss till Central Park eftersom vi kunde gå med vagnen. Taxin bara gled och fick krypköra över Manhattan. Folk hade övergivit sina bilar mitt i gatan så det var verkligen kaos. Biltaket träffades flera gånger av fallande is, läskigt!


När vi äntligen kom fram till Central Park var hela 5th avenue typ avstängd, alla gick mitt i vägen och det rasade ner stora iskockor från skyskrapornas tak. Jag frös om fötterna eftersom jag bara hade mina sneakers på mig, helt dyngsura i minusgrader… Surprise surprise visade det sig att Abercrombie & Fitch var stängt tillsvidare eftersom ingen personal kommit fram, detsamma för flera andra butiker i kvarteret. Vi tänkte ta en fika i Trump tower som ligger rakt över gatan. Det blåste så mycket att det knappt gick att korsa gatan! Både Starbucks och andra caféer i skrapan var fulla med många meter kö och jag tappade helt lusten till att vara kvar. 🙁


Efter att ha kämpat genom stormen, jag svor många gånger, fick vi tag på en taxi några kvarter bort. Han hade fyrhjulsdrift och hemresan gick smidigt. Jag frös så jag höll på att börja grina och Sixten var så duktig i bilen.
Eftersom kvarteren mellan huvudgatan och vår gata inte var plogade än fick vi än en gång gå med vagnen genom snömassorna. Vi gick direkt till dinern och beställde varm choklad med vispgrädde medan vi väntade på maten.

Efter en sovstund hemma fick vi nytt mod; jag lånade ett par gummistövlar och så gick vi med barnen på mage/rygg (Baxter/Sixten) till Brooklyn Bridge och South Sea Port. Där finns också en Abercrombie & Fitch som vi köpte massa snygga kläder i. Ännu en butik som borde öppna i Stockholm! Vi åt på en restaurang näst intill, jättemysig innan det var dags att ännu en gång kämpa genom snömassorna. Ingen plogning så långt ögat kan se! Väl hemma provade jag mina nya kläder och fick det angenäma problemet att de var för stora: jag valde mellan size 1 och size 0 i byxorna eftersom jag inte orkade köa till provrummet, jag valde till slut size 0. Hmm… Nu måste jag byta till size 00 eftersom 0 var för stora i midjan… Det trodde jag aldrig för två månader sedan när Baxter låg i magen. Tröjorna var dock perfekta!
Ground Zero långt i bakgrundenOffentlig amning är ett känsligt ämne i NY så jag är jättetacksam för alla Boob-amningströjor jag fick av Marie och amningsfilten.

Vi gick förbi Ground Zero i mörkret och det var så snyggt med alla strålkastare och skyskraporna som sträcker sig mot himlen.

Relaterade inlägg:

Nedräkning till Sunwing Resort Makadi Beach

Vinterns första snöblandat regndag framkallar en nästan manisk nedräkning till vår kommande semester till Egypten. Om 10 dagar ligger vi vid poolen, äter glass och njuter av värmen! Sunwing Makadi Beach är ett nyöppnat hotell med stort vattenland och all inclusivekoncept som ingår för alla gäster. Vi har bott på ett riktigt all inclusivehotell en […]

Läs mer

Upper East Side Shopping och Mexikansk middag

Här är ett blogginlägg med några bilder på vad som hände igår. Efter att ha sprungit vårt löppass längs Hudson River så åt vi frukost på Dinern på hörnet.  Jag åt pannkakor, omelett och yoghurt. Vi brukar alltid beställa in ett par rätter och dela på. Några timmar senare mötte jag upp Hans som varit […]

Läs mer

Framme i New York

God morgon från Manhattan! 🙂 Klockan är strax efter 06 här hos oss, 5 timmar efter er när det är vintertid i Sverige. Vi har precis vaknat efter 8 timmar sömna. Jag har sovit lite oroligt som jag ofta gör när jag sover på en ny plats. Vi landade före beräknad ankomst i går eftermiddag, […]

Läs mer