New York Dag 6

Eftersom det trådlösa nätverket här på hotellet i Mexico är så långsamt laddar jag upp alla bilder till inlägget på min facebook istället. Alla bilder till detta inlägg kan ni alltså se HÄR.
Kvällarna här i New York tillbringar vi hemma i lägenheten. Sixten sitter så fint i vagnen 8-9 timmar om dagen medan vi shoppar och knatar så han behöver få springa av sig på kvällen och inte sitta i en barnstol på någon restaurang. Vi satsar i stället på Aftershopping med nötter, god dricka och sedan efterrätt efter middagen. Vi har massa Modern Familyavsnitt på datorn att titta på även om TV:ns 500 kanaler lockar. Många serier ligger ju en säsong före här.

Man får göra det bästa av situationen när en sprallig 1-åring är med i resesällskapet. En timmes lunch på restaurang fungerar okej när vi är två vuxna men sen middag känns inte schysst, varken mot Sickan eller andra gäster. När vi är i Mexico får han nog sova i vagnen på kvällen tror jag. Eller så äter vi en tidig middag allihopa och hänger sedan på hotellrummet. Vi har bokat en svit med allinclusive och roomservice så livet den veckan kommer att vara väldigt okomplicerat oavsett. 🙂
Vår New York-vecka börjar lida mot sitt slut, det känns som att den pågått en evighet. Vi har lärt oss hitta både i Financial district, Tribeca, SoHo och Greenvich Village. Eftersom de, efter tre dagar, ännu inte plogat gatorna har vi valt bort Central Park och shoppingen på 5th avenue. Det känns inte som en stor förlust eftersom vi hängde där hela veckan när vi var här i maj. Däremot har vi Little Italy och Chinatown kvar att besöka. Jag vill dessutom gärna ta en taxi upp till Harlem. Det vore coolt att se den stadsdelen.
Jag fick tips av Terese att Vänner-huset ligger i Greenwich village, med andra ord ganska nära Tribeca där vi bor. Sagt och gjort gick vi igår, med vagnen istället för bärdonen, dit med en korsning som destination. När vi väl kom fram slog det oss båda att vi inte visste exakt hur fasaden ser ut och vi hittade ingen turistig skylt heller. Jag fotade två fasader som stod i korsningen och det skulle kunna vara men alla husen i kvarteret såg likadana ut så det kändes inte så exotiskt. När vi googlade hemma visade det sig att det var det hus som jag trodde men rätt lägenhet kom inte med på bilden. 🙂 Sorry Terese!
Vi kom i alla fall fram till att är det någonstans på Manhattan vi vill bo så är det i Greenwich village. De små husen, söta caféer och läget är grymt. I like!
Solen sken skönt hela dagen så vi kunde ta en kaffe på Starbucks och sitta ute och jag slapp frysa när vi gick. Det kändes som fjällen på påsk. Vi gick till flashiga kvarteren i Meatpacking District. Dagtid ser det inte mycket ut för världen men det ligger flera världskända nattklubbar och restauranger där. Dessutom utsågs stadsdelen till USA:s dyraste kvarter att köpa lägenhet i av nån tidning. Det är dock ganska sjavigt och ruffigt utifrån sett.

Vi åt lunch på en diner som ligger mitt i smeten i stadsdelen, “Meatpacking Districts best diner” tydligen. Min omelett var inte lika bra som den här på “vår” diner men Hans burgare var najs. Sixten älskar vaniljyoghurtdoppade russin från Sun-Maid. Finns de i Sverige?

Vi fortsatte knata hela vägen upp till Herald Square så att jag äntligen kunde slå spiken i kistan med min bikini från Victorias Secret. Det var ofattbart mycket folk på gatorna, många har stannat inne på grund av snön men igår verkade ALLA vilja shoppa. Men nu har jag äntligen min bikini, i rätt storlek! Det ska bli najs att ligga vid poolen iklädd den med en drink, när gräbsen sover. På lördag it is! 🙂
På vägen hem fikade vi på restaurangen vi passerade för sent i början på veckan och sedan gick vi in i SoHo igen, jag älskar de kvarteren! Det hade blivit riktigt mörkt när vi närmade oss Tribeca och kvällslivet började komma igång. Det står svarta killar med luvan uppe som väser Louis Vuitton Louis Vuitton när man går förbi. “Nej, jag vill inte köpa en väska av dig.”

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer