New York, New York!

Alltså, jag har suttit med webcams över Manhattan, försökt följa all nyhetsrapportering på CNN och BBC, går in på hotellets facebook, SAS facebook och hemsida och just nu har jag bara en stor klump i magen. 🙁
Vårt hotell är helt strömlöst och utan vatten. Det ligger i East Village och även om det inte drabbats av översvämningar så går det ju inte att ha gäster under de förutsättningarna. Några småbutiker på Manhattan har blivit plundrade, det finns inga butiker eller restauranger i de mest utsatta områdena som är öppna. Många av de som jobbar i butik och på restauranger bor ju utanför Manhattan och så länge tunnelbanan är vattenfylld så går inga tåg och människor kan inte ta sig till jobbet.
Jag känner mig så kluven just nu. Med stor sannolikhet öppnar flygplatsen i Newark imorgon och SAS börjar flyga igen men vad kommer vi att resa till? På ett sätt tycker jag att det är bra att turister fortsätter komma direkt och spenderar pengar i området men å andra sidan, vem turistar i ett katastrofområde där människor just evakuerats eller till och med dött?
Jag har längtat efter denna resa sedan vi var i New York i maj och känner mig så sjukt besviken på att det har blivit så här. Och just denna helg. Jag tycker också så synd om alla invånare och företag som drabbas så hårt!
Förhoppningsvis hinner området repa sig under onsdagen och få ordning på infrastrukturen, vattnet sjunka undan och staden komma igång igen. Vi tittar på andra hotell att bo på istället men vi konkurrerar med New York Marathon som ska gå av stapeln som planerat på söndag.  Jag hoppas så att allt löser sig till det bästa, i sammanhanget är ju vår resa inte värt någonting med tanke på omständigheterna men det gör ju inte att det känns bättre härhemma just nu. Att Hans är bortrest och inte kommer hem förrän sen imorgon, 8 timmar innan planet lyfter gör ju inte saken bättre. Jag känner att vi skulle behöva ha ett familjeråd om det här.

När vi var i New York julen 2010 sammanföll resan med den så kallade Snowmageddon när hela Manhattan lamslogs av ett snöoväder. Snövallarna blev flera meter höga, alla butiker stängde. Vi kunde inte köra barnen i vagnen och fick bära dem i en hel vecka. Vi njöt av den semester ändå. Frågan är hur det blir denna gång?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer