Nytt stipendium till unga, kvinnliga idrottare: Lofsangruppens talangstipendium

Jag och Röhnisch Sportswear instiftade 2016 ett stipendium ska premiera en ung, kvinnlig idrottare. Stipendiet är på 20 000 SEK och kommer delas ut årligen. Det består av 5 000 kr i träningskläder från Röhnisch samt 15 000 SEK i tävlings- och resestipendium.

Första pristagare var Alva von Gerber, Huddinge AIS, en av svensk friidrotts framtidshopp och som har visat väldigt stora framsteg de senaste åren. Alva tog brons på SM tidigare under 2016, då hon sänkte sitt personliga rekord till 8.86 på korta häcken och hon är även en skicklig sprinter och längdhoppare med framtiden för sig. Alva tränar bland annat tillsammans med Sverige-1:an Tom Kling-Baptiste och andra målmedvetna träningskompisar i Huddinge AIS.

 Syftet med stipendiet är att uppmuntra unga, kvinnliga idrottare och att ge dem bidrag till ytterligare utveckling.

Jag är ju själv en före detta ungdoms-elitidrottare och gillar att Alva är en mycket seriös, strukturerad och målmedveten ung tjej med en ljus framtid framför sig. Hon lägger ned mycket tid på både träning och skola och gillar att träna, samtidigt som hon är lättsam och social. Det känns härligt för mig att kunna få ge tillbaka till ungdomsidrotten!

För Alvas del har stipendiet inneburit ytterligare möjligheter att få träna och tävla, och har själv kommenterat detta: ”Jag är jättetacksam för stipendiet. Det ska bli roligt att se hur bra jag kan bli med de här förutsättningarna. Det ska dessutom bli väldigt kul att få utöka mina träningskunskaper tillsammans med Lovisa som på många sätt är en förebild för mig.”

Inför 2017 söker vi nu tips på detta års stipendiat. Hör gärna av dig med tips på vilken ung, kvinnlig talang som bör få detta år stipendium.

För mer information:
Om stipendiet: Lofsangruppen AB, LS Group: info@lsgroup.se , 070-6010323

Om Alva: Huddinge AIS, Ulf Nilsson: uffe.nosslin@outlook.com, 0708-790526

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer