Om att planera vila

 Efter ett 2014 som gått till historien som ett år med mycket och svårt jobb, ovanlig och påfrestande träning och en hel del mentala utmaningar jag inte var beredd på så avslutar jag nu året med träningsvila. Efter tre marathon detta år, det sista i november i New York och sedan direkt efter en intensiv löp-och styrkevecka på Playitas så har det känts så skönt att lägga träningen åt sidan ett par veckor.
 
 Min första bok; Stora löparboken för kvinnor, gick till tryckeriet förra veckan och jag håller faktiskt redan på med min andra bok just nu. Träningsinspiration har jag med andra ord till tusen men den kanaliserar jag till texter, det är svårt för mig att prestera maximalt på alla plan.
 
 Jag ser istället fram emot januari månad som kommer att bjuda på mycket löpning, mitt nya styrketräningsupplägg som jag filar på just nu och förhoppningsvis nya rekord i styrkeutveckling. En viloperiod bör alla lägga in då och då, en hel vecka minst utan ett enda pass. Det räknas inte om man är sjuk eller inte hinner träna för att man stressad, vilan ska verkligen vara vila. Äta gott och mycket, träffa älskade vänner och skratta mycket och tänka lite extra på hur vardagen är. Det är vila. Ingen prestationsfokus, inget dåligt samvete, bara kontraster från det vanliga livet där vi tränar några gånger i veckan resten av året.
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer