Om att simträna

Den här sommaren satsar jag lite extra på simträning. Hans har simmat både inomhus och utomhus under alla våra år men jag har inte varit lockad förrän nu. Jag ska faktiskt till och med simma en riktig tävling utomhus 16/8, Riddarfjärden runt!
Eftersom jag vill lära mig simma ordentligt, för det är skillnad på att simma och att simma tycker jag, så har jag tagit hjälp av några riktiga proffs. Först har jag tränat tillsammans med Michelle Coleman och Simon Sjödin som är två av världens bästa simmare, och Sveriges bästa, de simmar på bana. Sedan har jag två coacher i form av Mikael och Colin på Human Ambition. Mikael har vunnit Vansbrosimningen tre gånger, och den enda som vunnit både med och utan våtdräkt.
Det ska bli så kul att se hela Vansbrosimningen till helgen när jag är uppe för att hålla i alla uppvärmningarna inför loppen. Nästa år ska jag nog simma själv om jag får till det här med tekniken.
Hans hade sitt första sim-PT-pass tillsammans med Human Ambition idag och även han som är duktig på så kallad Open Water tyckte att det var väldigt värdefullt att få hjälp av en coach som är duktig på att se detaljer. I Hans fall är andningen en mental utmaning och tekniskt sett behöver han få lite mer spets i riktningen, han var i alla fall lite extra mallig när han kom hem eftersom han fått mycket beröm för sin egenlärda teknik.
Nästa vecka ska jag träna tillsammans med mina coacher Simon och Michelle igen och denna gång har vi bokat flera banor åt oss så att jag kan ta med några av er bloggläsare på en Swimup. Vi får möjlighet till teknikträning av Simon och Michelle och inspiration till hur vi kan lägga upp träningen på egen hand framöver. Kanske får jag sällskap av någon annan av er på Riddarfjärden runt?
Vi kör 10/7 klockan 17.30 på Eriksdalsbadet i Stockholm. Vi kan vara 40 stycken totalt så maila mig info@lofsan.se och berätta att du vill vara med, säg till om du vill ta med en kompis också. Jag mailar tillbaka en bekräftelse på torsdag kväll till er som fått plats!
10 stycken av er som anmäler er vinner också en startplats till Riddarfjärden Runt 16/8!


I samarbete med Svenska Simförbundet och Coca-Cola.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer