Om att springa prestationsbefriat

 


Jag sprang i samma outfit som i fredags fast med extra lager på överkroppen. Älskar denna löparjacka.
 
 Nu när jag inte har något prestationsinriktat mål med min löpträning under vintern utan fokuserar på en genomförandebaserad målsättning där löpträningen är en etablerad vana under veckan tillsammans med ett upplevelsefokuserat mål där jag ska vara helt smärtfri så släpper jag allt fokus på mätning i mina löppass. Jag håller varken koll på vilken fart jag håller, hur långt jag springer på passen eller med vilken puls. Jag jobbar bara med klockan som hjälper mig styra intervallerna jag springer. Istället för att använda yttre mätfaktorer för kvaliteten på passet så är jag noggrann med att lyssna på kroppen så stegfrekvens, andningsteknik och känsla i ben och bröstkorg avgör farten. Det är ett väldigt behagligt sätt att träna på och helt perfekt för mig just nu.
 
 Nästa år ska jag tävla väldigt mycket och springa både två marathon, bla Helsingborg Marathon, Superior Race och köra hela Åre Extreme så tids nog kommer jag behöva fokusera mer på farthållning men tills dess njuter jag av att gå på dagsformen. Och av att jag känner mig stark!
 
 Dagens intervallpass:
 
 5 min promenad
 10 min jogging
 4*4 min löpning
 1 min gåvila följt direkt av 1 min joggvila mellan varje 4-minutare.
 10 min jogging
 
 Jag håller en så hög fart som möjligt under intervallerna men också en så jämn hastighet som möjligt så det går inte att rusa i väg. Jag tycker att en lagom fart i 4-minutersintervaller känns genom en lätt brännande känsla i luftrören på mig. Mycket jobbigt men aldrig helt uttömmande med andra ord.
 


Avslutade passet med denna aktiveringsövning för höger höft. Jag tror att mitt bäcken är orsaken till min bristning i senan under vänsterfoten. Graviditeter är inget att skoja om när det kommer till att krångla till det för kroppen och bäckenet i synnerhet.
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer