Överkroppspass från Hotell Legoland

Det bästa hotellgymmet som jag har varit på, sett till storlek och mängden utrustning är gymmet på Hotell Legoland. Förra året när vi bodde på hotellet körde jag två pass här och igår körde jag ett pass också. Eftersom vi har varit på landet i två veckor har jag inte kört något tyngre styrkepass så jag längtade verkligen efter att ta i ordentligt med musklerna.
Passet jag körde hade fokus på överkroppen och jag körde med så pass tunga vikter att jag orkade max 10 repetitioner, hellre 8 än 12 om jag inte kunde pricka rätt vikt.
Det är 3 block och varje block har 3 övningar, ett triset alltså: två dragrörelser och en pressrörelse. Det är ingen vila mellan övningarna men efter tredje övningen vilar man 1-2 minuter innan man kör övning 1 igen. Totalt kör man varje block 4 gånger. Innan man går vidare till nästa block vilar man 2-3 minuter.
När jag lägger upp pass av denna sort här i bloggen så tänker jag i första hand att det är inspiration till dig som är van att träna i gym, vet hur övningarna ska utföras och i vilka maskiner. Motsägelsefullt nog tycker jag nybörjare inte ska träna med maskiner först utan börja med att lära sig träna med kroppsvikten och fria vikter först.
Block 1:
1. Latsdrag i maskin med pronerat, brett grepp. (Handflatorna framåt)
2. Latsdrag i cablecross, handtag från varsitt viktmagasin, stående på knä. (Starta med handflatorna framåt och vrid sen in dom mot kroppen på väg ner i draget).
3. Axelpress med hantlar. (Stående)
Block 2:
1. Bred rodd med draget ovanifrån.
2. Axeldrag mot hakan.
3. Tricepspress stående.
Block 3:
1. Bred stångrodd.
2. Smal stångrodd.
3. Militärpress med stång.
Block 2 och block 3 kommer här i film!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer