Produkter från Familjeapoteket.se att lindra graviditetskrämpor och vårda bebisen med

I dag var vi förbi Ica Sabbatsberg för att hämta ut ett paket som Familjeapoteket.se skickat till oss. Paketet innehöll flera nyttiga och sköna produkter till mig för att lindra och förebygga graviditetsbesvär och även två saker till Sixten och lillebror i magen. Familjeapoteket.se har just nu fraktfritt på alla beställningar och du kan inom kort även beställa receptbelagda mediciner där. Smart! Tack Familjeapoteket.se för alla spännande produkter, det ska bli så kul att testa dem!
Allt det här låg i paketet:
Footpower fotborste: “Borste med en unik konstruktion som kan fästas i badkaret eller duschrumsgolvet. Gör att du kan stå upprätt när du borstar fötterna och behöver inte böja dig ner med risk för att halka. Footpower är utrustad med långa borststrån som du drar foten igenom och den ger på så sätt en skön massage både under och på sidorna av foten. Ge dina fötterna några minuters massage varje gång du duschar, känn att det börjar “pirra” i foten. Avsluta med en skön fotkräm och komplettera gärna med fotfil någon gång i veckan så får du garanterat mjukare och skönare fötter. Massagen sätter fart på blodcirkulationen i foten och gör det lättare att bli av med förhårdnader och sprickor.”
Av alla delar på kroppen är det mina fötter som alltid besvärat mig mest. Jag har “problemfötter” från början, med förhårdnader och lätt att få skavsår. Jag smörjer in fötterna med fet kräm var tredje dag och sover sedan med strumpor för att hålla fossingarna lena. Med den här borsten hoppas jag kunna underhålla fotsulorna varje gång jag duschar och slipa fila dem så ofta nu när magen är i vägen och jag inte kan stå på ett ben i badkaret.

Footpower fotborste


Yo Bubble gel slippers: “För ömmande fötter efter en shoppingdag eller långa promenader på semestern. Glid ner i en ocean av skön gelé och känn spänningarna släppa. Varma eller kalla ger dessa två thermo-omslag en skön avkoppling till dina fötter, stimulerar cirkulationen och ger dig en lugn känsla. För kyla; förvara i kylskåpet (minst 30 minuter). För värme; lägg i handvarmt vatten ca 5 minuter. Omslagen fästs med ett snöre på ovansidan av foten och används i viloläge.”
Jag har ont i fötterna och de svullnar upp nästan varje kväll, då lägger jag mig i högläge med benen och så får blodet rinna ner i överkroppen igen. Jag ska prova de här “sulorna” ikväll, de ligger i kylen nu, och känna om de gör skillnad i svullnad och lugnar lite. Lite spejsade och snygga är de i alla fall.

Yo Bubble gel slippers


Dr Hauschka Blackthorn kroppsolja: “Verkar uppbyggande och skyddande. Speciellt lämplig då man är mycket stillasittande. Rekommenderas också under fastekurer och graviditet då den värmer och stärker hudens bindvävnad och gör att huden bibehåller sin elasticitet. Aktiva ingredienser är slånblom, björkblad, johannesört samt aromatiskt doftande eteriska oljor. Massera in oljan direkt efter dusch när huden fortfarande är fuktig.”
När jag var gravid med Sixten smörjde jag in mage, höfter, bröst och lår flera gånger om dagen med kroppssmör för att undvika bristningar och minska klåda. Jag vet inte om det bara var en psykologisk effekt eller om det gjorde någon skillnad men jag fick i alla fall inga bristningar. Den här gången har jag hittills smörjt mig med en bodylotion från Victoria´s Secret men jag tycker inte att den är tillräckligt fet så det ska bli skönt att smörja in mig med en olja istället. Det är första gången jag använder en produkt som ska smörjas på fuktig hud, fast å andra sidan, det är sällan jag hinner torka mig ordentligt efter duschen när Sixten drar i mig så det passar ju bra!

Dr Hauschka Blackthorn kroppsolja


Bentley Organic Baby Wash: “Bentley Organic Baby Wash är en mild och flytande ekologisk babytvål som fungerar utmärkt även som schampo. Bentley Organic Baby Wash innehåller ekologiska oljor av återfuktande aloe vera samt välgörande kamomill och lavendel för en mild och mjukgörande tvättning av barnets hud. 85% organiska ingredienser.”
Sixten badar en till två gånger varje dag i vårt badkar utöver att vi tvättar rumpan i handfatet vid nästan varje blöjbyte. Vi har tidigare använt Liberos babywash men det ska bli skönt att byta doft och Bentley Organic Baby Wash verkar vara en mer naturlig produkt så det känns extra bra.

Bentley Organic Baby Wash


Bentley Organic Baby Lotion: “Bentley Organic Baby Lotion är en näringsrik och återfuktande ekologisk kroppslotion av hudvårdande sheasmör samt oljor av kokos och solros som tillsammans med kamomill, aloe vera och naturligt E-vitamin stärker och vårdar barnets ömtåliga hud. Lotionen är vegansk och ekologiskt certifierad av Soil Association.”
Jag har aldrig behövt smörja in Sixtens hud, han har väldigt enkel hud på så sätt så jag ska kolla om någon av Sixtens kompisar behöver en bodylotion så får de testa och berätta.

Bentley Organic Baby Lotion

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer