Restauranger i Makrigialos

Idag tog vi allihopa en promenad ner till byn Makrigialos. Det är några hundra meter till den riktiga gatan men sedan ligger restaurangerna på rad. Första delen av stans restauranger når man antingen direkt från den kilometerlånga stranden eller från gatan. Man kan inte gå med barnvagn längs stranden men väl på trottoaren innanför första kvarteret. Den andra delen av byn restauranger ligger längs med ett promenadstråk som avslutas med en liten hamn. Vi hade fått uppfattningen att det knappt finns några restauranger nere i byn och hamnen men jovisst! Många. Och med mysiga uteserveringar både på dagtid och kvällen. Det är lite knepigt att ta sig dit med barnvagn eftersom det är lyktstolpar strategiskt placerade mitt på trottoaren med smidigt intervall men sedan blir det enkelt. Det är kul att det knappt är en enda skandinav därnere, bara massa greker. Sedan vet man att några hundra meter upp vid dens tora hotellkomplexen hänger flera hundra svenskar, norrmän, danskar, tyskar och spanjorer.

Sixten fick åka på min rygg med ErgoBaby på vägen dit. Då vet jag att han aldrig tröttnar. Dessutom är det trevligt att kunna peka ut saker för honom och veta att han faktiskt ser, till skillnad från när han sitter i vagnen. Vi brukar sjunga “Lilla Ludde” fast utbytt till “Sixten” när han sitter på min rygg. Jag sjunger versen och Sixten bidrar med “hohojaja”.

Först gick vi hela gatan bort och vände. Vi valde en ganska välbesökt restaurang, alla kretaner är ju lediga eftersom det är söndag, men efter att ha väntat i 20 minuter på att få beställa gick vi därifrån. Ni som undrar över ryggen på sittdelen till Orbit; man kan öppna upp ryggen för att släppa in luftcirkulation. Det är jättebra eftersom det är så varmt här. Mellan 34 och 38 grader. Baxter är sval i vagnen men suffletten är uppfälld när han sover. Ser ni på översta bilden? Istället för barnstol så vrider vi sitsen 90 grader och vips sitter Baxter som en kung.

Istället förärade vi värsta grymma crêperian vårt sällskap. Med soffor i en loungedel, 70-talsmusik á la Motown och fantastisk service blev vi så överraskade. Jag åt en fetaostburgare, otippat gott kryddat, alla biffar vi ätit har varit på jättefin färs med bra kryddor, och Hans någon märklig matcrêpe med kött och salami. Så om ni är i Makrigialos och vill äta bra och fräsch mat till nästan ingen peng alls, gå till Coukos, precis i början av gågatan. Gillar ni crêpes kommer ni inte bli besvikna. Resten av menyn var varierad och spännande, hit går vi tillbaka senare i veckan!

Ser ni vår efterrätt däruppe? Mums säger jag bara. Hans och jag delar alltid efterrätt. Bra smaltips om man nu tänker på sånt. Sixten gav Baxter nappen från bordet på sista bilden. Den talar för hur det har varit sedan vi kom hit; i 10 dagar med andra ord. Sixten, som varit världens nappkille, har inte använt den en enda gång. Innan så har han alltid somnat och sovit med napp, i bland även i bilen. Men på Kreta är Sixten inte intresserad av napp, skakar bara på huvudet. Tänk om det var så enkelt. Han var färdig liksom. Från en dag till en annan. Vi får se, kanske ångrar han sig hemma. Exciting.


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer