Ryggträning och Lidingöloppet

Ni som följer mig på instagram (lofsans) vet att jag har varit ute på Lidingö hela dagen för att heja på alla som springer Lidingöloppet. Jag är lite ledsen över att inte själv kunna springa loppet i år men jag vet att jag kommer vara en starkare löpare efter dessa viloveckor med mer fokus på styrka eftersom jag har haft ont i min fot. Hans och jag var på gymmet i morse och körde ett kombinerat rygg- och magpass som redan nu ikväll känns på riktigt så jag fick utlopp för min fysiska energi i alla fall. 🙂
Jag sprang Lidingöloppet förra året och gick i mål på 2.34. Jag förstod inte då hur bra den tiden är, speciellt med tanke på att jag som vanligt har typ ett par dagar framförhållning när jag bestämt mig för att tävla. Jag vill så gärna se om jag kan förbättra den tiden till nästa år. Banan passar mig perfekt med mycket kuperad terräng och varierat underlag samtidigt som jag älskar arrangemanget. Jag sprang första och andra 10 km på 50 minuter vardera och sista 10 km på 54 så jag har möjlighet att förbättra mig sista tredjedelen.
Det var i alla fall så kul att se loppet och heja på alla deltagare idag. Min syster klarade sin måltid och har bara Vasaloppet kvar på sin Klassiker. Mina PT-kunder som sprang gjorde så fina prestationer och jag är så glad över att få vara en del av deras framsteg. Det ger mig sån enorm energi!


Jag älskar detta shapelinne från Röhnisch. Först är det ett tajt formande linne underst och sedan ett extra lager med nät.


Sixten och jag åkte ensamma ut på Lidingö, med tunnelbana och buss. Vi mötte upp min pappa sen. Jag tror detta är rekord i Sixten för antal promenerade kilometer!


Katlin är min stora förebild, när jag fyller 50 ska jag också vara lika cool som henne med magrutor och LL-loppsresultat på 2:51. 🙂


Sixten fick låna min mobil på slutet av dagen och fotade slut på batteriet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer