Simkunskap för alla barn

Under förra året var jag ambassadör för initiativet Simma Sverige vars syfte är att öka simkunnigheten runtom i landet. Ni kanske minns att jag var med på Vansbrosimningen och höll i uppvärmningen inför alla starter förra sommaren?
Simma Sverige sponsrar några av våra mest framgångsrika simmare på elitnivå som tex Simon Sjödin och Michelle Coleman men brinner också för att alla barn och ungdomar oavsett var man bor ska kunna simma. Simkunnighet är år 2015 fortfarande en klassfråga, det är inte bra tycker jag och alla initiativ vars syfte är att ändra på detta gillar jag!
Simma Sverige stöttas av Svenska simförbundet och Coca-Cola tillsammans. Jag tycker att det är bra att ett så mäktigt varumärke som ibland kopplas negativt till hälsa tar ett stort samhällsansvar för att minska antalet drunkningsolyckor och ökad trygghet vid vatten så jag är gärna med och stöttar Simma Sveriges arbete med att öka simkunnigheten runt om i landet!
Förutom idrottsundervisningens simmoment i skolan så är simklubbarnas simskolor ett bra sätt för familjer att ge sina barn vattenvana. Eftersom Hans och jag har oregelbundna arbetstider så har vi svårt att låta Sixten och Baxter gå i organiserad simskola. Så istället tar vi vårt ansvar genom att gå till simhallen hela familjen och bada och simträna tillsammans på tider som passar vårt schema. Utöver det så har vi kört intensivsimskola med lektion varje dag när vi har varit på semester och nu kan både Sixten och Baxter ta sig fram utan puffar. Det känns tryggt om de skulle ramla i vattnet vid ett obevakat tillfälle!

Baxter IMG_0953 SixtenI samarbete med Simma Sverige

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer