Simträning för newbies

Idag simmade jag mitt första utomhuspass någonsin. I mitten av augusti ska jag simma Riddarfjärdssimningen, en tävling runt Riddarfjärden i Stockholm. Som det känns just nu är mellandistansen på 1600 meter alldeles lagom utmaning för mig. 2500 känns väldigt långt, 800 meter klarar jag nog med bekvämlighet.
 
 Trots att det var 21 grader i Gyllebosjön här i Skåne så invigde jag min våtdräkt. Jag vill träna så tävlingslikt som möjligt och eftersom jag aldrig simmat utomhus och aldrig haft våtdräkt på mig så känns det viktigt för mig att vänja mig vid det. Våtdräkten ger ju märklig flythjälp och gör så att kroppen hamnar lite annorlunda i vattnet samtidigt som jag förstår att det är en vanesak att komma in i ett flow med andningen och trycket över bröstkorgen som dräkten utgör.
 
 Det är skönt att jag har en hel månad till tävlingen, för efter idag känns det extremt avlägset att jag ska klara av Riddarfjärdssimningen. Jag räknar kallt med att behöva simma en del bröstsim men det är ju nästan omöjligt med våtdräkt på tycker jag. Det vore supercoolt om jag lyckades simma crawl i alla fall halva loppet!
 
 


Min våtdräkt såg jag finns på
 REA på AddNature just nu.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer