Skidskolan i Åre


 
Vi låter barnen gå i skidskola hela veckan här i Åre. Jag gillar konceptet med 1,5 timme lektion på förmiddagen så att vi kan äta lunch tillsammans efteråt och fortsätta åka ett par timmar tillsammans hela familjen sen. När vi var i Alperna förra året hade den skidskolan aktivitet hela dagen inklusive lunch så vi bokade två timmar privatlärare på förmiddagarna istället. Det blev billigare än hela skidskolan plus att vi fick tid till att umgås – det som jag tycker är roligast med skidåkning.
Skistar har nivåindelad skidskola och barnen passade i gruppen Svängarna i år, perfekt nivå anpassad för att träna på svängar i röda backar, men de åker en del svarta backar också. Så spännande! Allra bäst tycker barnen är när deras skidlärare Jonathan visar dom hemliga banorna i skogen som man inte kan upptäcka annars. Jag får värsta minnesflashbackarna från när jag och mina systrar åkte värsta rallyn i puckelpistbanorna mellan träden. Jag vågar knappt hänga på barnen in mellan träden nu för tiden!
Vi bokade skidskola med samling i Rödkullen varje dag kl 11.15. Jag har aldrig åkt här själv och tycker att det är jättefint. Totalskidskolan inriktad på barn och vuxna med funktionshinder ligger här också. Älskar sitski-åkningen dom kör, sjukt proffsigt!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer