Sommarfina och löparvänliga fötter

En vanlig fråga som jag får kring löpning är hur man skyddar fötterna från blåsor och skavsår. Småskavanker som ömma tånaglar eller skavsår kan förstöra både träningspass och lopp om man har otur.
Jag tycker att det viktigaste är att man har bra skor. Vilken typ av sko man ska välja är väldigt individuellt. Ju mer grön du är inom löpning desto viktigare är det att du har en sko som är anpassad för dig. En löparsko tycker jag inte att man ska behöva “springa in” som en vandringskänga eller pjäxor utan löparskor ska sitta perfekt skönt direkt. Många tjejer som jag jobbar tillsammans med köper för små löparskor; dela för att de är vana vid att skor klämmer åt men också för att en del anser att det är “fint” att ha små fötter som kvinna. Men bara för att en löparsko ska kännas luftig vid tårna så ska den inte glappa i hälen utan sitta ordentligt kring fotleden. Då har man bra förutsättningar för smärtfri löpning.
Ett annat viktigt tips för dig som inte vill få problem med fötterna av löpningen är nagellack. Målade tånaglar är hårdare och minskar risken för att du får blånagel. Jag har alltid nymålade tånaglar på långpass och lopp. Blåsor på sidorna och under fötterna förebygger du genom att ha ordentligt filade fötter och inte gammal hud. Jag går på pedikyr en gång i månaden och får hjälp med målning och filning. Däremellan underhåller jag fötterna vid behov och smörjer in dom var tredje kväll inför natten. Jag har sett riktiga mardrömsexempel på när huden lossnar från fötterna efter lopp eller långpass, det kan man lätt undvika genom att sköta om sina fötter ordentligt.
Man behöver absolut inte gå på pedikyr så ofta som jag gör men det är ändå viktigt att sköta om sina fötter hemma. Inför sommaren när man gärna har sandaler, tofflor eller öppna skor så tycker jag att det är extra viktigt att fötterna också SER och inte bara känns bra. Idag testar jag i samarbete med Salvequick för första gången en sån där populär produkt som verkligen slagit igenom; nämligen Exfoliating socks. Exfoliating Socks innehåller en gel som gör att döda hudceller flagnar efter en behandling.
Gelen innehåller hyaluronsyra, kollagen och aloe vera och andra aktiva naturliga ingredienser som påskyndar hudens läkningsprocess så att fötterna blir silkeslena. Om 7-10 dagar ska all “död” hud ha flagnat bort. Jag vet inte om det kommer att bli så stor skillnad på mina fötter men det känns väldigt spännande att prova!


Man ska ha fötterna i påsarna i 90 minuter. Jag satte på vanliga strumpor utanpå och jobbade med mailen samtidigt.


Om du också vill testa finns mer information hos Salvequick, där finns också en rabattkod på 30:- till dig.
Jag lovar att dela med mig av resultatet!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer