Styrketräning och Hot Mojo

I morse bokade Clara och jag en träningsdate på Sats Spårvagnshallarna. Strax efter 08 en lördagsmorgon ställde vi oss vid skivstången för att träna på marklyft. Marklyft går att göra på väldigt många sätt; med stång, hantlar och kettlebells till exempel. Dagens fokus var att ta sig upp till maxvikt där man klarar 5 repetitioner. Vi startade på 20 kilo och ökade 5 kilo efter varje omgång om 5 repetitioner. Jag är väldigt ovan på denna typ av styrka men jag känner att det blir allt viktigare för mig att köra tyngre styrketräning för att bibehålla nivån.
 
 Ett bra sätt att mäta sin styrka i marklyft är hur du orkar vikten jämfört med din egen kroppsvikt. Jag klarade 5 strikta repetitioner på 85 kilo vilket är strax över 1,5 av min egen vikt. Då hade vi ju gjort många omgångar innan och redan på 70 är det tungt så nästa pass marklyft ska jag inte göra så många set på lättare vikt utan gå in på en tyngre startvikt.
 
 Efter styrketräningen körde vi ett yogapass i värmesalen. I 38 grader kör man en styrkeinriktad yoga med 30 minuter stående positioner och 20 minuter nere på mattan. Än en gång är detta ett nytt område för mig och jag försöker vara prestigelös men det är svårt. Jag gillade instruktören, positionerna och värmen men jag behöver gå fler gånger för att slippa fokusera för mycket på instruktionerna.
 
 Efter passet drack vi smoothie på Squeezed Up och nu ska jag möta Hans och gräbsen för en lördagspromenad. Vi ska julpynta idag!
 


Slutläget i marklyft


Startläget och starka Clara som peppar mig till att fokusera mer på tyngre styrka.


BFF!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer