Swimup med Simon Sjödin och Michelle Coleman

Ikväll hade jag min swimup på Eriksdalsbadet för ett gäng bloggläsare. Tillsammans med Simma Sverige bjöd jag in Michelle Coleman och Simon Sjödin, Sveriges bästa simmare och medaljörer på EM för att köra ett träningspass med fokus på frisim/crawl och framförallt andningstekniken. De som ville köra lite mer avancerat kunde göra det också. Det är det som är så kul och smidigt med simning, att alla kan träna tillsammans men ändå köra sitt race. Jag tycker att det är riktigt klurigt att köra löpargrupper med spridd nivå men i simning blir det inte samma utspridning.
 
 Detta var mitt andra träningspass tillsammans med Simon och Michelle. För mig har dessa två tillfällen med proffs gett mig mer än flera års simträning på egen hand. Jag är helt självlärd och även om jag behärskar frisim i alla fall i bassäng har jag fått en enorm skjuts både i fart och teknik men framförallt känner jag mig mycket tryggare i vattnet nu. När jag läste till idrottslärare på GIH så fick vi en simlärarutbildning men jag upplevde den kursen mycket mer inriktad på barn och pedagogik än på personlig färdighet och utveckling när man redan behärskar simsätten.
 
 Den 16:e augusti så ska jag simma min första simtävling, en så kallad Open Water-tävling där man simmar en förbestämd sträcka utomhus. Tävlingen heter Riddarfjärdssimningen och flera av tjejerna som var med och simmade ikväll ska också köra tävlingen så det känns jättekul. Mitt mål är att kunna växla mellan frisim och bröstsim, jag har aldrig kört frisim utomhus med glasögon och våtdräkt så bara att ens simma utomhus är en stor grej för mig. Men det känns supercoolt att kunna säga att jag har simmat runt Riddarfjärden eftersom jag älskar att springa runt den annars.
 
 Jag ska simträna med tränare i Hellas de två första veckorna i augusti, ni får gärna följa med om ni vill. Det är bara roligt att kunna dela simträningen med er!
 
 


I samarbete med Svenska Simförbundet och Coca-Cola.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer