Tävla om 50 000 kronor i startkapital till att starta eget företag

I samarbete med Unionen Egenföretagare.

När jag arbetade som PT för några år sedan hade jag länge en längtan efter att få bli min egen, och till slut följde jag också min dröm och startade eget företag. Idag driver jag två bolag har över 30 personer hos mig och tiotusentals kunder. Och jag har inte ångrat mitt beslut en enda gång. Jag kan varmt rekommendera egenföretagande, bland annat för frihetens skull, men också för känslan av personligt ansvar och det kreativa och spännande i företagandet. När man driver företag så handlar det givetvis en hel del om att se till så att allt går som det är tänkt, men också supermycket om nyfikenhet, utveckling, förändring osv.

 Jag är själv medlem i Unionen Egenföretagare, bland annat eftersom mitt medlemskap där ger mig inkomstförsäkring och möjlighet till affärsjuridisk rådgivning. Men det ger också en gemenskap, för ibland kan företagande riskera att bli lite ensamt, och då är medlemskapet bra t ex för att få ta del av kompetensutveckling och annat. Min pappa är dessutom arbetsrättsjurist och jag har via honom lärt mig sedan barnsben att det är viktigt att ha både ordning och reda och hängsle och livrem när det gäller anställningar och arbete, haha.

Den 18 oktober mellan 12-13 kör jag en livestreaming på Unionen Egenföretagares Facebooksida, där du kan höra mig prata mer om mina tankar om att driva eget.

Tänker du själv starta eget eller har du en idé för att utveckla ditt företag? Missa då inte Unionen Egenföretagares tävling där du kan vinna hela 50 000 kr i startkapital från Mix Megapol, där tävlingen kommer att sändas, OCH fyra timmars affärsjuridisk rådgivning från Unionen Egenföretagare. Gå in på www.unionen.se/affarside så får du mer information om tävlingen!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer