Test av nya AXA Proteinhavregryn

 I samarbete med AXA.
 
 Idag har jag testat AXAs nya Proteinhavregryn som innehåller 40% mer protein än vanliga havregryn. Havre kallas ibland för Nordens Superfood och jag äter havregrynsgröt med bär eller frukt i princip varenda morgon. Annars tycker jag inte att jag blir mätt på ett bra sätt, bl a för att gröt innehåller fibrer och protein. De nya Proteinhavregrynen innehåller extra, fullvärdigt vegetabiliskt protein från bl a ärtkrisp vilket gör att proteinhalten blir högre (19 g/100g) än i vanliga havregryn. Det var spännande att prova och det var dessutom riktigt gott! Samma koktid som vanliga havregryn och ser likadant ut. Det blev en lite mustigare smak än vanliga havregryn och ”tuggigare”. Det finns också en Proteinmüsli i samma serie från AXA, även den med 40% högre proteininnehåll, om man vill prova andra varianter av Proteinhavre.
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer