Titti Schultz träning

Jag har fått många frågor om hur jag har lagt upp Tittis träning och kost under de åtta veckor vi har tränat tillsammans.
Tittis utmaning är att omfördela kosten så att hon kommer igång med frukost, mellanmål och lunch och mindre andel kalorier på kvällarna. Typ frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en tiggare. Vi har minskat ner på kolhydraterna till middag och kört på en stor bit protein tex kyckling och mycket sallad till det. Ingen pasta, potatis eller ris. På förmiddagen har kalkonskivor, ägg, knäckebröd och avokado haft en stor roll, det har passat bra in i Tittis jobb där hon kan äta där det passar i radiosändningen.
Under dessa 8 veckor har Titti tränat 4-5 pass per vecka varav 3-4 med mig som PT och 1 pass löpning på egen hand. Vi har startat passen med 10 min uppvärmning, 10-15 min högintensiv konditionsträning på löpbandet med intervaller mellan 15 och 60 sekunder långa. Sedan har vi kört ett längre block med mycket benträning, tex utfallsgång, explosiva hopp, stepup och knäböj och två kortare block med minst en övning planka i någon form, 2-3 övningar för ryggen och 1 övning vardera för axlar, biceps, triceps. Som avslut har vi alltid kört ett block med ren coreträning, tex på pilatesboll, balansbräda eller matta.
Den största förändringen för Titti är att lämna maskinerna och jobba mestadels med fria vikter och kroppsvikten och framförallt att träna 2-4 övningar på raken utan att vila. Det är en stor omställning som gör mycket för intensiteten i passen, förbränningen och känslan av att vara effektiv.
Titti själv säger att hon för första gången i sitt liv längtar till träningen och tycker att det är roligt att pressa sig i gymmet, det är viktigt för långsiktiga resultat!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer