Träna med barn

För mig och många småbarnsföräldrar är en framgångsfaktor för regelbunden och meningsfull hållbar träning att träningen inte är en separat företeelse från resten av livet. När träningen är en del av livsstilen och en lika självklar aktivitet som alla andra sysslor en förälder har så slutar “barn” vara en orsak eller förklaring till att träningen inte blir av.
Jag jobbar mycket med tillsammans med ensamstående mammor och mammor som har partners som reser mycket i jobbet. Vi har stort fokus på att skapa en vardag som inte fylls av stress och saker vi egentligen inte vill göra, vardagen är det som vi kallar livet och livet ska vara fyllt med sånt som vi tycker om att göra.
En del av den hållbara vardagen tycker jag ska vara att man rör på sig. Föräldrar och barn ska röra på sig. Likaväl som att du som förälder vill begränsa skärmtiden för ditt barn tycker jag att du ska föregå med gott exempel och ta med ditt barn ut. Barn gör inte som vi säger. De gör som vi gör.
Jag är glad över att mina föräldrar har tagit med mig som liten när dom har tränat. På samma sätt har jag promenerat och sprungit med barnvagn, lagt många timmar på att mina barn ska lära sig cykla och åka skidor. Övergången till att barnen nu tränar tillsammans med mig, och att stunden vi har tillsammans är lika viktig för mig som för dom har kommit naturligt. Barn gör inte som vi säger. Dom gör som vi gör.

Här inspiration till dig som vill träna tillsammans med ditt barn.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer