Träning i påsk

Min träningsplanering under påskhelgen är inriktad på en hel del löpning. Senare i april väntar årets första tävling, en halvmara på Djurgården och även om distansen inte är någon utmaning längre så är farten det absolut. På lördag checkar vi in på Hotell Torekov som har ett fint gym så där kommer jag att komplettera löpträningen med styrka. När vi reser har jag alltid med ett par löparskor, träningstights och en tunn löparjacka. Då kan jag både löpträna när det passar bra i resten av familjens schema, till exempel genom att bli avsläppt ett par kilometer ifrån utflyktsmålet och springa sista biten eller tvärtom springa sista biten tillbaka till hotellet men det är också lätt att köra några övningar bara med kroppsvikten på hotellrummet.
 
 Jag passar alltid på att träna mer än vanligt under helger och semestrar eftersom jag har svårt att få till kvalitetspass i vardagen. Jag tror att det är utmaningen för många av oss som vill kombinera arbetsliv, familjeliv och egentid. På helgerna och semestern faller arbetslivet bort och då passar jag på att träna lite extra istället. Vi får alla använda de förutsättningar vi har, utifrån oss själva, för att skapa en hållbar livsstil som varken utgör en kamp eller ett tvång.
 
 


Merrell All Out Fuse fungerar både bra vid löpning och i gymmet, jag använder också dom tillsammans med människokläder ibland, men jag har inte så mycket fotsvett. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer