Träning, kost och familj i balans

Dagens träningspass får symbolisera mitt nya träningsupplägg. Jag gjorde en drastisk förändring för cirka en månad sedan efter mitt kroppssammansättningstest som visade för låga fettreserver. De senaste veckorna har jag minskat ner antalet intervaller och inte kört lika många övningar på raken utan vila utan bara två. Då förbränner man inte lika mycket eftersom pulsen blir lägre. Nu är jag på banan igen, lite mera fett på rumpan och mer träningsenergi är resultatet av extra kolhydrater även senare på dagen och mer kalorier in än vad jag förbränt. Nu är min utmaning att hitta en bra balans där träningsglädje, mat och konditionsträning är i harmoni. Jag behöver energi till att orka vara en bra och glad mamma till Sixten och Baxter och partner till Hans.
Idag körde jag 5 min jogging, 5 min löpning ökning av hastigheten 1km/h varje minut 10-14 km/h, 5*45 sek med 1km/h ökning mellan varje 15-19km/h, 6*15/15 löpning/vila på 20km/h. Ett sånt här upplägg kan vem som helst köra men anpassa hastigheten efter din nivå. Har man knäproblem, är gravid eller inte kan springa för att man läcker efter förlossningen går det lika bra att köra på roddmaskin eller crosstrainer. Huvudsaken är att man blir trött.
Styrkan efteråt blev superset helkropp med knäböj (hela vägen ner till golvet nästan) axelpress, bicepscurl, fria dips (15, 14, 13 st!), djupa stepup på hög box, chins, rotationer för sneda magmusklerna och toes to bar.
Inte alls lika roligt att träna själv efter de två grymma passen med tjejerna i helgen!


Baxter var inne på MiniSats, fast besluten om att ta sig in i äventyrsdelen. Han har fått hybris nu när han är 1 år.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer