Transportlöpning när den är som bäst

Okej, att springa till eller från jobbet eller skolan kan vara en win-win med att kunna slå ihop två flugor i en smäll, få en bra start eller ett grymt avslut på dagen och så vidare men att transportspringa till badstranden istället för att åka bil måste ju slå allt! 🙂
Min syster Agnes och jag hoppade ur bilen 12 km från den lilla orten Sövde och sprang i 5:00-tempo med pigga ben hela vägen fram till resten av gänget vid badbryggan. 5:00-tempo är min marschfart på distanser från halvmaran och uppåt när jag tävlar. Förra årets Lidingölopp startade riktigt bra med 20 km i 5:00 men sedan fick jag svårt att hålla farten lika hög sista milen med de tyngre backarna. Det ska bli spännande att se om jag lyckas bättre detta år. Att springa långa pass i det tempo jag vill kunna hålla på långa lopp har fungerat bra för mig som inte tränar löpning grenspecifikt utan mest för att jag tycker att det är roligt och för att jag vill ha en bra kondition och hög förbränning.
Vid badplatsen i Sövde hittade vi barnen ute i sjön, inga badkrukor där inte. Jag doppade mig till och med, med den uppvärmningen jag fick var 20 grader inga problem. Får jag välja är 24-25 mer humant. 🙂


Systrar prerunning.


Systrar meanwhilerunning.


Jag sprang mitt första distanspass i Merrell Vapour Glove. En aggressiv barfotasko med mockasin/sockiplast-känsla där till och med små stenar på asfalten känns genom sulan. Det är nyttigt för mig att springa lite längre pass på asfalt med barfotasko eftersom både min bäckenbotten och min bål tycker om ett mer smygande löpsteg.


Här mamma! Smultronrån!


Fota mig mamma! Påååås! Sixten älskar att ha baddräkt på sig. Denna är från Vossatassar.


Den svenska sommaren i ett nötskal; shorts och fodrad luvtröja samtidigt.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer