Utfall på ett ben

Det är roligt att så många av er har nappat på och anammat mina hemmaträningsövningar. Jag har inga redskap hemma överhuvudtaget även om jag på sikt skulle vilja bygga upp ett gym med hantlar, kettlebells, gummiband, en spinningcykel och så vidare. All träning jag kör är med den egna kroppen som belastning, då får man göra “vanliga” övningar jobbigare så att man “slipper” göra så många repetitioner.
Enbensutfall är en sån typisk övning. Vanliga utfall utan hantlar eller stång är inte så jobbigt när man kan övningen men genom att “döda” bakre benet och lägga så mycket tyngd som möjligt på främre så tränar du både lår, rumpa och balans. Gör du övningen utan skor får du nyttig träning för småmuskler i foten också. Tänk på att inte vrida höften mot det bakre benet utan att hålla bäckenet rakt. Om du tänker dig byxlinningen så ska den vara rak och inte luta nedåt samtidigt som du riktar båda höfterna framåt och suger in samt sänker naveln. På filmen kör jag övningen i tabataform, vartannat ben 20 sekunder, 10 sekunder vila i totalt fyra minuter. Sedan kör jag en överkroppsövning i fyra minuter. Exempel på en sådan får ni imorgon.
Så mycket tyngd som möjligt på främre benet!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer