Vanor

Amen hur mysig dag har inte idag varit då?!
Sixten lämnades strax före 09, tydligen två minuters gnäll när jag gått. Backan och jag knatade direkt till gymmet och hängde på låset till MiniSats. Det är min nya vana. Ja, alltså, det är ju första dagen idag men bestämmer jag mig för något så blir det så. Men klockan 09 tisdag, onsdag och torsdag är det träning på Lofsanschemat. Fatta känslan att vara färdigtränad och redo för dagen strax efter 10?! Då brukar jag inte ens ha lämnat sängen.
Jag periodiserar min träning i 3-veckorscykler och nu har jag kommit in i en explosiv period då fokus ligger på lite högre hastighet i övningarna och större balansmoment. Jobbar mycket med stötar (explosiva axelpress) i kombination med tex utfall, knäböj och stepup på hög låda, det utmanar bålstabiliteten.
20 min intervaller före styrkedelen som vanligt. Alltid kondition före styrkan. 10 min jogging + 5*1 min på 16 km/h. 1 min vila mellan varje.
Backan och jag mötte upp min fd kollega Anna nere på Hurtigs och så köpte vi med oss sallader upp till lägenheten. Timmarna gick medan samtalsämnena betades av: skvaller, jobb, framtid, boende. Anna skämmer alltid bort mina gräbs med fina presenter och idag fick Baxter en underbar nalle. Snart får han inte plats i sin spjälsäng. 🙂
När jag hämtat Sickan på förskolan gick vi tre ner till Hurtigs igen och så delade han och jag på en semla. Jag lät honom börja äta med tanken att han nog skulle tröttna snart men till slut var det bara en torr sula kvar till mig med varken grädde eller mandelmassa. Generös kille som vet hur man behandlar sin fikadejt. 🙂 Jag försöker göra dagen så lång som möjligt nu när Sixten är på förskolan till 15 så ett cafébesök på vägen hem är perfekt. Annars känns det bara som att man kommer hem, lagar middag, badar och så är det läggdags. Vardagstrivsel är ju viktigt!

Relaterade inlägg:

Videoblogg med Walking Bad från Blogger Boot Camp

Jag har lovat att filma alla övningar från det pass som jag körde på Blogger Boot Camp i lördags. Detta blir en liten microvariant i filmform på 5,5 minut (som man måste se för att förstå upplägget så kolla på filmen innan ni ställer frågor) och så specificerar jag passupplägget i text också. Det var över […]

Läs mer

Videoblogg från dagens backlöpning

Läs mer

Videoblogg: hemmaträning för rygg och axlar med pulshöjare

I dag bjuder jag på en av tre delar av mitt hemmaträningspass igår kväll. Jag är så tacksam att jag har grejer hemma att kunna plocka fram när träningsinspirationen kommer men möjligheten att gå till gymmet inte finns. Hemmaträning FTW! Föresten har jag en ny utmaning. Hopprep!

Läs mer