Vardagsmotion före träningspass

 
 Expressen skriver idag om att det för väldigt många människors hälsa är viktigare att röra på sig mer i vardagen än att gå till gymmet 3 gånger veckan.
 
 Att öka på den aktiva vardagslivsstilen jämfört med att genomföra planerade träningspass i gymmet ger flera fördelar som jag ser det:
 
 Vardagsmotion försämrar inte immunförsvaret på samma sätt som hårdare träning gör vilket minskar risken för att du ska bli sjuk.
 
 Vardagsmotion har låg skaderisk vilket ökar chansen att du håller igång året om utan uppehåll pga rehabilitering.
 
 Vardagsmotion bryter inte ner kroppen på samma sätt som hårdare träning vilket gör att du inte behöver ta hänsyn till återhämtning på samma sätt.
 
 Ur förbränningssynvinkel kan du med lätthet komma upp i 500 extra förbrukade kalorier under en bara genom att aktivt välja rörelse framför sittande positioner. Jämför med hur hårt du behöver träna i gymmet för samma kaloriförbrukning.
 
 För styrkeeffekten behöver vi dock mer belastning än den vanliga vardagsmotionen, men inte behöver vi gå till gymmet för att träna den. ICA-påsarna på vägen hem från affären eller vardagsrumsgolvet är lika användbara. 🙂
 
 Om du är sugen på att lägga om din livsstil så tycker jag att det är bra att veta att det är inte dina träningspass ombytt till tights och linne som gör skillnad i det långa loppet. Det är lika viktigt och mer betydelsefullt att göra bra val under dagen:
 
 Promenera minst 30 minuter spritt över dagen. Det behöver inte vara i ett svep.
 
 Stå upp på jobbet istället för att sitta på stolen.
 
 Gå runt i rummet när du pratar i telefonen.
 
 Ha Walk&Talk-möten utomhus. Bra även för kreativiteten och effektiviteten i hjärnan.
 
 Bär hem matkassarna istället för att beställa mat på nätet.
 
 Om du är sjukskriven, föräldraledig eller gravid och hemma på dagarna tappar du många av de naturliga möjligheterna till vardagsmotion så då får du ha lite mer beslutsamhet och inte bara hänga i soffan.
 
 Det är det lilla som gör det stora!
 
 


Nu när det blir mörkare årstid är det bra både för kropp och knopp att komma ut i dagsljus mitt på dagen. 10 minuter rask promenad efter lunchen räcker.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer