Videoblogg: Latsdrag i Cablecross & Gående planka

Ni har efterfrågat ryggövningar som man kan göra i Cablecross (dubbelsidig dragmaskin) så här kommer Latsdrag i Cablecross tillsammans med en variant på plankan. Övning 1 tränar stora breda ryggmuskeln och biceps medan övning 2 är grym för magmusklerna.
Övning 1: Försök svanka. Släpp upp axlarna så mycket som det bara går mellan varje repetition. Handflatorna ska vara vinklade framåt eller inåt hela tiden. Sträva efter kontakt med ryggmuskeln!
Övning 2: Tänk på att hålla kroppen så stilla som det bara går. Undvik att hänga på axelleden, tänk på att pressa upp ryggraden mot taket utan att puta med rumpan.
Den här kombon funkar funkar även för dig som är gravid, tänk på att inte svanka i övning 1 och kanske skippa Gåendet i övning 2.


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer