Videoblogg med Rörlighetsträning istället för stretch

Jag ska inte säga att jag är kategoriskt emot stretching men för de allra flesta människor är stretching helt verkningslöst, det förebygger varken träningsvärk eller minskar skaderisken. Däremot kan aktiv rörlighetsträning öka blodcirkulationen och aktivera muskler som av olika skäl är korta. Jag har tidigare skrivit ett långt inlägg med myter om stretching och lovade att återkomma med övningar med fokus på dynamisk rörlighet. Här är därför en videoblogg där jag visar två olika typer av övningar med dynamisk rörlighet som man kan göra istället för att stretcha statiskt. Dessa övningar vänder sig till personer som  till exempel upplever sig vara korta i höftböjaren och därför kanske har svårt att få kontakt med sätesmuskulaturen när man tränar benen, eller om man har problem med att komma ner i djup i utfall och knäböj. Med andra ord; för att effektivisera träningen och få bättre kontakt med rätt muskler när man tränar ben och bål.
 
[videofyme id=”1165127″ width=”500″ height=”320″]

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer