5 träningstips till gravida

1.) Satsa på att bibehålla så mycket muskelmassa som möjligt. Med andra ord: var i så bra form som möjligt när du “blir” gravid och ha som mål att hålla kvar så mycket av den starka kroppen som möjligt fram till förlossningen.
2.) Konditionsträna i ett tempo som du kan prata i. I början kommer du få ett kraftigt försämrat “flås” på grund av en ökad blodvolym men det är viktigare ATT du konditionstränar än HUR HÅRT du tränar. Undvik att få mjölksyra och sammandragningar.
3.) Fokusera lite extra på muskulaturen på baksidan av kroppen; baksida lår, ryggen, baksida axlar, vader och triceps så att du har muskler som kan hålla emot när magen blir tyngre på framsidan. Undvik situps men stå gärna i planka så länge som det känns bra.
4.) Träna som du brukar fram till halva graviditeten och plocka sen bort hopp, magliggande övningar, utfall och övningar med stora balansmoment. Använd pilatesboll istället för bänk så får du ett bra engagemang av bålen och tränar hållningen.
5.) Om det är någon gång i livet du ska vara lyhörd till kroppens signaler och känna efter är det under din graviditet. Vila ordentligt, träna lustfyllt, drick mycket vatten. Om du får sammandragningar, blir yr eller får lågt blodtryck bör du byta övningar. Än en gång; det är viktigare ATT TRÄNA under graviditeten än ATT TRÄNA HÅRT. Träna hellre lätt hela graviditeten än hårt i början och sen inte orka hela vägen fram.


Träningsklädd mamma gravid med Baxter i magen!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer