Årets första pass på längdskidor

Medan alla andra kämpar med skidorna mellan Sälen och Mora på Öppet Spår så hade jag i princip hela längdspåret i Björnen för mig själv. Jag körde Öppet Spår vintern 2008, samma år som jag senare blev gravid med Sixten. Det var mest en mental utmaning tycker jag för sååå actionfyllt är det inte. Och inte händer det så mycket längs med vägen heller. Isf gillar jag Åre Extreme Challenge bättre där det är nästan samma tid man är igång men där man byter från paddling till löpning och cykling. Jag gillar variation. 🙂


Jag körde ett varv på 10-kilometersspåret och valde att köra ovallat. Hans gjorde rent mina skidor innan, jag kan säga att de haft lite så där lagom mycket fästvalla blandat med lite granbarr från Tandådalen hela sommaren. Mycket bra glid med andra ord och eftersom jag är stark i överkroppen så kan jag staka på rätt bra istället för att diagonala med fäste. Jag är en sån som gärna hälsar i spåret, stannar och snackar lite om föret och utsikten. Det skulle jag aldrig göra hemma men ute på fjället känns det obligatoriskt att snicksnacka lite. 🙂
Tänk att från att jag var 10 år upp till att vi var 17 så åkte jag och mina kanotkompisar på veckolånga träningsläger vintertid för att åka längdskidor. Vi körde 2-3 pass om dagen, stod och vallade i boden och torkade träningskläder i torkskåpet mellan passen. Vi var rätt dedikerade om man säger så. Känns väldigt avlägset just nu. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer