Crossfit på Sats

Sedan några månader tillbaka har Sats en crossfitbox på Regeringsgatan där alla leksaker crossfitfans behöver finns. Jag är långt i från crossfitfrälst men jag tycker om att träna vissa övningar Crossfit “tagit patent på”. Ikväll åkte Starka Clara, min syster Agnes och jag till Sats för att leka lite och testa grejerna. Många chins blev det, även lite övning på delmoment till så kallade muscle ups där man hänger i ringar och sedan drar sig upp till raka armar med ringarna under sig, sjukt svår övning.
Vi körde en av övningarna som var med på uttagningarna till Gladiatorerna; man hänger i ringarna och ska lyfta upp tårna hela vägen upp. När vi gjorde testerna med TV4 gjorde jag 38 stycken, näst bäst av tjejerna den dagen. Inte lika många idag. 🙂
En annan favorit är armgång när man hänger i en stege och klättrar framåt. Förutom att det gör ont i händerna så är det en grym överkroppsövning. Vi filmade båda övningarna ovan, kommer i bloggen imorgon!
Jag älskar såna här övningar där man jobbar med sin egen kroppsvikt och behöver vara stark i förhållande till vad man har på kroppen. Det är en balansgång mellan att vara stark och stor och stark och tajt.
Grymt kul hade vi, det blir ett nytt besök inom ett par dagar!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer