Crosstraining

Nästa helg har jag tagit semester så söndagens crosstrainingpass på Sats Sickla var det sista på 10 dagar. Annars kör jag torsdagar och söndagar varje vecka.
Ett crosstrainingpass på Sats ser olika ut beroende på instruktör, jag kör samma upplägg i tre veckor innan jag byter övningar och intervallernas längd. Vi kör oavsett mycket puls och de store muskelgrupperna inklusive benen och bålen och mindre krut på armar och axlar. Utfallsgång, explosiva hopp och knäböj är vanliga övningar tillsammans med olika varianter av plankan till exempel hantellyft åt sidan, gående planka eller saxhopp i planka.
Det upplägg jag kört de tre senaste veckorna har sett ut som följande:
-Uppvärmning och spänstträning.
-Uthållighetsträning för underkroppen: utfallsgång, borzowgång, borzowhopp och grodhopp. Cirka 20 meter *4 för respektive övning.
-Stationsträning: 6 övningar styrka på raken, 6 övningar kondition på raken. Totalt sex omgångar med 60 sekunder första gången på varje övning. 45 sekunder andra gången och 30 sekunder tredje gången. Varannat varv styrka, vartannat kondition.
Hela passet tar 55 minuter ungefär inklusive vila.
Idag var Hans med och tränade också, extra roligt tycker jag. Både han och de andra deltagarna är riktigt duktiga. Idag var det dessutom hälften killar, ovanligt i gruppträningssalen. Vi hade 54 stycken i väntelista till 30 bokade platser i morse, sånt är smickrande och väldigt peppande för instruktören. I alla fall för mig.
Nu har vi haft söndagsfika härhemma och barnens morfar är på besök. Hans och Tom (en av gräbsens storebröder) är på bio. Jag förbereder för mitt stora projekt som startar imorgon. Ni kommer kunna läsa mer i tidningen Metro imorgon och inne på IQ:s Facebook. Länkar såklart imorgon åt er.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer