Frågor om barn och framtiden

Vill du ha/Kan du tänka dig fler barn? Varför/varför inte?
Nej, varken jag eller Hans (han har ju fem redan) vill inte ha fler barn. Jag känner mig så lycklig över mina två söner och är väldigt tillfreds med min lilla familj. Om jag skulle få bebissug i framtiden så tajmas det förhoppningsvis med att min två yngre systrar levererar små kusiner som jag kan få köpa kläder till och gosa med. Och sedan lämna tillbaka.
I Stockholm är 25 vid första barnet ganska ungt. Hur tänkte du kring det, har du alltid velat ha barn hyfsat tidigt (om man nu kan kalla det tidigt)?
Det är inget jag reflekterade över när jag blev gravid med Sixten. Min bästa kompis Anna var gravid samtidigt med Lucas, hade jag varit helt ensam i gänget hade det kanske känts ensamt. Jag har alltid sett mig som en ung mamma och ville ha barn tidigt men jag är samtidigt väldigt mån om att alltid vara självständig. För mig var det viktigt att ha en högskoleexamen, ett jobb jag trivs med och lägenhet innan jag blev gravid. Nästan viktigare än en partner och pappa till barnet. 😉
Har du några drömmar yrkesmässigt, någonstans du vill nå?
Jag vill jobba mer med utbildning och konceptutveckling. En dröm vore att få jobba som lärare på PT-utbildningar och coacha nya PT:s eller ta fram utbildningsmaterial. Det är hård konkurrens i branschen men jag tycker att jag är en av de bästa PT:na i Sverige på flera områden så jag hoppas nå mina mål i framtiden. SATS är en fantastisk arbetsgivare som verkligen låter oss anställda vidareutbilda oss och uppmuntrar hela tiden till att våga prova nya saker. För mig finns det nog inget annat alternativ i den svenska träningsbranschen. Men skulle någon erbjuda mig ett jobb som barnvagnsdesigner eller barnstylist skulle jag faktiskt överväga att byta bransch. 😉
Jag undrar vart du ser dig själv om 5 år? Karriärsmässigt/familj/träningsmassigt – hela köret.
Jag drömmer om att flytta utomlands under ett par år. Jag vill gärna jobba som PT i USA och prova att leva “The American Life”. Jag är inte så kräsen med vilken stad, men det får gärna vara varmt året om. Eller New York. Träningsmässigt har jag nått alla de mål jag har satt upp och det känns lite jobbigt och omotiverande så jag planerar självklart för nya stora projekt. Jag är inte alls beredd att offra tid från mina barn på det sätt som jag tränade innan jag blev gravid så det gäller att hitta utmaningar som går att kombinera med min nuvarande livsstil.
Jag undrar om det var planerat att ha så tätt mellan barnen eller om det bara “råkade bli så”. Jag trodde tex inte att man kunde bli gravid när man ammar och då är det ju lätt hänt. Tack och lov blev inte jag gravid då.
Ja, vi bestämde oss tidigt efter att Sixten fötts att vi ville ha ett till barn så snart som möjligt. Jag helammade Sixten i sex veckor och delammade i fyra månader. Två veckor senare kom mensen och sedan blev jag gravid. Perfekt tajming för oss även om jag absolut inte hade räknat med att det skulle gå så fort och direkt. Jag är tacksam för det. Jag hade cirka fem månader mellan mina graviditeter och det höjer många på ögonbrynen åt. För min del var det optimalt både yrkesmässigt, ekonomiskt och känslomässigt.

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer