Frågor om Röhnisch Running School

Röhnisch Running School vänder sig till alla som vill komma i gång med sin löpträning. Vårt gemensamma mål är att kunna springa 5 km om 6 veckor. Utifrån era egna förutsättningar så kan målet vara att göra hela sträckan löpandes medan andra vill ha en måltid. Det bestämmer ni själva.

Vi startar denna vecka med 3 träningspass. Tisdag: 4-minuterspass Torsdag: 1-minutsintervaller Lördag: backträning. Dagens träningspass ser ut så här:
Du ska vara ute i 32 minuter.
Se ut en runda eller vänd efter 16 minuter. Starta klockan, vanligt armbandsur går utmärkt. Börja jogga sakta och jogga så länge du orkar. När du absolut inte orkar längre, då går du raskt fram tills dess att 4 minuter har gått från passets början.
Börja om, d.v.s. jogga så länge du orkar och gå sedan fram tills dess att 8 minuter har gått. Fortsätt så med omstart på 12, 16, 20, 24 och 28. Om du bara orkar jogga 30 sek så är det alltså rask gång 3,5 minuter och sedan omstart. Orkar du jogga 2 minuter då blir det 2 minuters gång fram till omstart.
Poängen med detta pass är att du ska jogga riktigt, riktigt sakta. Så sakta att du orkar så länge som möjligt.
Här är svar på de frågor vi fått om Röhnisch Running School:
Jag födde barn för 6 veckor sedan kan jag vara med?
Nej, det är väldigt tidigt att börja löpträna då, fokusera på promenader och att stärka upp bålen först för att förebygga skador. Men spara ner alla pass vi kör så kan du starta med dom i maj.
Jag har problem med smärtande benhinnor, kan jag vara med?
Ja, dessa 6 veckor är uppbyggda med progression just för att förebygga benhinnesmärtor och andra löparrelaterade besvär. Köp nya skor som är anpassade för ditt löpsteg.
Om jag redan kan springa 5 km, kan jag ändå vara med?
Ja, anpassa tempot i passen så att du fortfarande får en utmaning men bibehåll syftet i varje pass som anges.
Hur gör jag för att få ta del av träningspassen?
Gilla Röhnisch på facebook så kommer alla passen upp där efterhand, för er som inte har tillgång till facebook så publicerar jag passen här i bloggen också.
Hur gör jag för att följa med via instagram?
Hashtagga dina bilder med #lofsianer och #RöhnischRunLofsan5km så kan du utses till veckans inspiratör och vinna fina priser.
 
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer