Hur äter jag?

Jag får många frågor, särskilt från nya bloggläsare om hur jag äter. Det är säkert en jättespännande fråga men jag är ledsen att behöva ge ett inte lika spännande svar.
 
 Jag äter helt vanlig mat. Jag äter mycket vegetariskt, mer än hälften av mina luncher och middagar under en vecka är vegetariska. Jag äter både fett och kolhydrater men jag är noga med att tajma så att kroppen kan använda energin på bästa sätt. Jag räknar inte kalorier men jag vet nästan exakt vad det jag äter innehåller, det är en del av mitt jobb att kunna sånt. Jag äter ofta lite mer i sociala sammanhang och äter sällan helt ensam. Jag äter sällan för att jag är uttråkad, ledsen eller glad utan för att jag är hungrig och vet att min kropp och hjärna behöver energi för att orka.
 
 Jag väljer alltid fisk om det finns som alternativ på restaurangmenyn. Jag köper alltid ekologiskt om det finns. Jag har halva tallriken fylld med sånt som är grönt.
 
 Helt vanligt. I min värld.
 
 Jag äter extremt sällan McDonalds och annan snabbmat. Jag äter cirka ett hekto godis en gång i veckan på lördagar, lite popcorn eller chips på fredagen. Jag dricker sällan kalorier; bara smoothie och någon gång i bland juice.
 
 Jag äter som jag vill. Och det har varken att göra med gluten, laktos eller mejeriprodukter. Bara helt vanlig mat.
 
 


Inte helt vanlig mat; 3-rättersmiddag på påskdagen på Hotell Torekov!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer