Hur får man en stor och uppskattad blogg?

Det senaste året har min blogg vuxit något oerhört. Jag vill dela med mig av några tips som jag tycker är bra för att få en stor och uppskattad blogg. Jag hoppas att det finns något nyttigt och användbart för alla att läsa och något tips ni inte sett förut.
Innan du startar:
Bestäm dig först vad du ska skriva om. Välj ett intresse eller område du verkligen tycker om. Det är bra om du väl påläst på området och om det är något du inte kan så är det bra om du vet hur du ska ta reda på det när du får frågor. Fundera på om det finns någon bloggportal som du kan skriva hos där du kan få hjälp med att synas, till exempel på startsidor och i topplista. Välj ett bloggnamn som betyder något, antingen med uppenbar betydelse till exempel ett smeknamn eller ett namn som berättar vad din blogg handlar om. 
Under tiden:
Skriv bloggen med ett genomgående tema till exempel träning, kost, mode, inredning men var hela tiden personlig och dela med dig av ditt privatliv så att dina läsare lär känna dig. Nischa dig hårt även inom det aktuella området. Fundera på vad du tycker om hos dina favoritbloggar och plocka ut de bästa delarna och applicera dem på din egen blogg. Gör en ordentlig scanning över bloggar som skriver om samma sak som du och försök hitta ett sätt för just din blogg att sticka ut. Varför ska människor läsa just din blogg, och gärna besöka den varje dag? Nätverka med andra duktiga bloggare och fråga om tips och råd. Jag hade flera förebilder första åren som jag lärde mig så mycket av; Spark i Baken, Blondinbella, Träningsglädje, Bambi, Tumadre, Linda Fodor, Trendoträning och flera andra. Tack tjejer för den inspirationen!
Var noggrann med språket. Stava rätt, sätt punkter och särskriv inte. En korrekt skriven blogg tas mer på allvar och är lockande för företag att förknippas med. Underlätta för nya läsare att hitta till din blogg genom att registrera dig på olika bloggstatistiksidor, till exempel Bloggportalen och TailsweepLocka dina läsare till att komma tillbaka ofta genom att uppdatera regelbundet, minst en gång om dagen och gärna oftare. 
Skriv en blogg som inspirerar människor; välj ett positivt synsätt på saker och välj bort att skriva om sådant som stör dig. Det kan du skriva av dig på andra ställen än en offentlig blogg. Föreställ dig att du står på Sergels Torg med en megafon när du formulerar dina blogginlägg. Häng aldrig ut en annan person, skriv bara om ämnen som är allmänt accepterade och ta inte upp intima privata saker.
Illustrera alltid dina blogginlägg med en aktuell bild. Använd inte Google utan gör till vana att fota mycket så finns det alltid bildmaterial till dina blogginlägg. Sätt rubriker på samma sätt som människor googlar; med frågor så hittar Google din blogg och rankar den högt. Döper du dessutom bilderna till vad de verkligen föreställer får du ännu fler sökträffar.
Besök din egen blogg varje dag och läs alla blogginlägg på raken, i ett sammanhang, och känn efter hur känslan blir. Det ska vara ett bra flow i texten och ämnena ska ha en röd tråd eller presenteras. 
Avslutningsvis:
Var noggrann med att synas på ställen där din målgrupp rör sig bland olika sociala medier; mina konton på twitter, facebooksida, facebookgrupp, instagram @lofsans. Underlätta för nya bloggläsare att hitta till dig. Spamma inte kommentarsfältet hos storbloggare men tipsa gärna om du skrivit något liknande inlägg. Se till att dina besökare stannar kvar och kommer tillbaka genom att vara generös med inlägg, bjuda på kunskap och bygga upp en positiv stämning. Godkänn de läsarkommentarer som du vill förknippas med och svara på bloggläsares frågor så ofta du kan. 
Föreställ dig att din blogg är din lilla bebis och vårda den lika väl.


Årets träningblogg 2012! Fotograf Teresa

 
Klicka gärna på Gilla!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer