Intervaller och core

Jag visste under våren och sommaren att denna höst skulle bli väldigt intensiv på flera plan och jag har varit beredd på att det är min träning som fått stå åt sidan under vardagarna. Men på helgerna så prioriterar jag min träning högst och avklarad passen det första som händer på morgonen.
Idag körde jag mitt älskade intervallpass jag satt ihop på löpbandet. Syftet är att komma upp högt i puls, hålla en jämn fart genom hela blocket och hålla tekniken 100%. Upp med bröstet, stark i coren och mjuka fina steg.
Uppvärmning: 5 min promenad och 5 min löpning.
Block 1:
Pyramid från 60 sek ner till 10 sek upp till 60 sek igen. Lika lång vila efter varje intervall som du har sprungit. Jag körde idag på 17 km/h och 1,0 i lutning.
Blockvila 3 minuter.
Block 2:
Pyramid från 10 sek upp till 60 sek och ner till 10 sek igen. Lika lång vila efter varje intervall som du har sprungit. Jag körde idag på 18 km/h och 1,0 i lutning.
Nedvarvning: 5 min löpning och 5 min promenad.
Efter det körde jag 6 stycken coreövningar med en tabataomgång på varje övning:
Sidoplanka med höftlyft – handstående planka i vilan
Russian Twist med 7 kg medicinboll
Planka på armbåge och tå
Sidoplanka som en stjärna med byte genom tåstående
Benindrag till armbågen i handstående planka
Sidorotationer med pinne
Det blev ett längre pass mot de 40 minuter jag är van vid men eftersom det är två helt olika fokusområden med kondition/core så inkräktar de inte på varandra. Imorgon blir det ett lika långt pass igen men med benen i fokus. Då ska jag få sällskap av Hans som idag är på någon Kung Fu-tävling med Tom. Jag tycker att det är skönt att träna benen med sällskap eftersom det är så jobbigt. 🙂
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi in till city och se galapremiären av Disneys nya Hotell Transylvanien.
Hoppas ni har en bra lördag!


Ny lila topp från Reebok!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer