Me Myself & Mr Tabata

Det är så märkligt, efter en hel dag i gymmet med massor av PT-kunder på raken så slutar jag vid 15-15.30. Då har jag haft klienter från 06-07 och framåt hela dagen. Visst, det kan vara tufft vissa pass med mycket vikter och övningar som ska visas men generellt sätt är det mer psykiskt än fysiskt utmattande att jobba långa arbetspass som PT. Men efter 8 timmar i gymmet och när jag kommer hem så inbillar jag mig ofta att jag har tränat själv också. Kroppen fattar liksom inte att den varit i träningsmiljö så många timmar utan att ha fått köra själv. Det är ju realistiskt liksom. Så att hämta barnen på förskolan och sen gå tillbaka till gymmet är sällan det jag är mest sugen på.
Även om jag är nöjd med min kropp både utseendemässigt och prestationsmässigt så vet jag att de resultaten inte varar för evigt utan underhåll. Sen att det nalkas en bikinivecka inom två månader ger ännu mer anledning till att köra de passen som inte på förhand är de mest inspirerade.
Så: motivation kommer inte automatiskt. Jag ringde Hans imorse och sa till honom att han oavsett vad jag svarar ska ta mig till gymmet efter jobbet. Och så bestämde jag att vi inte skulle åka till gymmet jag jobbar på (det närmaste) utan ett längre bort. Och för att få kvalitet på träningen bokade jag en date med Mr Tabata som hjälpte mig genom 5 intensiva intervaller med bl.a. chins, pullups, svingar, snatches och sneda pushups på bräda. Och känslan efteråt?
Det finns inget pass man ångrar efteråt!
Så, tre tips när träningsmotivationen tryter:
1.) Boka in en träningsdate med en kompis, din partner eller PT.
2.) Variera dig; prova något nytt. Byt gym, spring på ett nytt ställe eller byt övningar.
3.) Använd ett förbestämt pass med intervaller antingen med timer eller repetitioner. Då slipper du känna efter så mycket utan kan fokusera på att göra det som ska göras.
/Skrivet av hon som hade noll motivation men en timme senare sitter i soffan med skakiga armar och så sjukt nöjd över sin insats.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer