Några tankar om mat och träning

Kvällens cykelpass gick så grymt bra. Det var andra gången jag körde detta upplägget så nu börjar instruktionerna och känslan sitta. Det är roligt att få bra feedback från deltagarna, varje pass, även så ikväll, är det någon som kommer fram efteråt och säger att jag är en SATS bästa cykelinstruktörer. Sånt gör att jag går på små moln. Det blir samma känslor som när mina PT-kunder eller mammorna på alla mina babyklasser berättar eller skriver hur nöjda de är. Jag är en sucker för beröm, vem är inte det liksom?!
Min nya pulsklocka Quest från Suunto som jag testar gav bra feedback under klassen även om jag inte hinner titta så mycket medan vi kör. Strax över 700 kalorier på 58 minuter inklusive uppvärmning är mycket på lilla mig och det försöker jag äta ikapp efteråt och ladda extra inför. Numer har jag inte så mycket extra depåer fett att ta av så då blir kosten ännu viktigare. Sedan är jag en riktig blodsockerräjsare som inte klarar av dippar. Det går i släkten. 🙂
Det som imponerar mest på mig är att klockan utifrån mina värden estimerar hur lång återhämtningstid jag har efter varje pass. I like!
Jag försöker tänka så här angående mat och träning:
På vardagarna så äter jag för att orka träna, jobba, vara en grym mamma och hustru utan energidippar och humörsvägningar. På helgerna så tränar jag för att kunna äta vad som bjuds, vad jag vill, vad som förväntas utan att behöva reflektera eller ha dåligt samvete. För mig är sociala kalorier viktigt, jag avstår vid andra tillfällen än när det är tillsammans. På en vecka brukar det handla om tre måltider, en på fredagen och två på lördagen. Dessa måltider innehåller sånt som kroppen inte behöver, som till och med kanske kan vara dåligt på sikt men det bekommer mig inte ett dugg. Jag har en bra balans till alla andra måltider på veckan att det fungerar fint ändå och jag slipper så kallade “hjärnspöken”.
Ingenting är så onyttigt att du inte kan äta det alls och ingenting är så nyttigt att du kan äta det jämt.
Apropå mat: lilla Baxter har satt trippelt rekord i att vara frisk men ikväll kom lite magsjuka på besök. Stackars liten. Och jag blir sympatisjuk och inbillar mig både illamående och magont. Nej, jag känner mig bra än så länge och hoppas kunna vara på jobbet 0615 imorgon bitti. 🙂


Baxter på åretåget förra veckan

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer