New York Dag 5

Detta inlägg är en av flera i en serie från när vi var i New York i maj. De andra inläggen från resan läser ni i kategorin New York våren 2011, vi firade jul och nyår i New York i vintras och den resan finns dokumenterad: Förra New Yorkresan och ni hittar ytterligare en New Yorkvecka för ett år sedan i arkivet.
Detta är första dagen sedan Hans kom tillbaka från Boston. Vi bestämde oss för att dela på resesällskapet så att Agnes och Henric skulle få tid för sig själva i stora stan. Hans och jag tog med gräbsen i (den numer sålda) iCandyn och gick neråt Greenwich. Jag har tidigare skrivit om hur mycket jag tycker om den stadsdelen och speciellt Bleecker Street. Där ligger Magnolia Bakery där Carrie i SATC köper cupcakes och även Ralph Lauren. Det finns många andra hippa små butiker och caféer på den lilla gatan, alla lika häftiga. Ni vet ju att jag gärna skulle vilja bo i New York och då är området kring Bleecker Street högst upp på önskelistan. Vi måste bara fixa jobb först. Och en lägenhet. Och lite sånt. Petitesser om ni frågar mig.

Jag köpte lite fika på Magnolia Bakery och shoppade loss i Ralph Laurens barnbutik. Det var många hemma som ville att jag skulle handla åt dem men jag fick prioritera de som var först till kvarn. Bagaget blev helt smockat ändå. Nästa New York-resa blir utan barn och då slipper jag barntjafset i resväskan. Bara massa ny shopping. De kallar mig Shopaholic?!

Cupcakes från Magnolia Bakery, shopping från RL och Visakortet utstickande ur fickan, redo att användas!

Vi gick neråt Houston och parallellt med Broadway (som man inte behöver gå på varje dag, som Drottninggatan i Stockholm; mycket krimskrams) och hittade en cool kubansk restaurang med goda drinkar och en spännande meny. Vi äter alltid lunch tidigt så restaurangen var tom. Lyxigt. Sixten provade sina nya kepsar och Baxter var jätteglad!

Vissa dagar i New York var Baxter i toppform och så himla glad medan andra var becksvarta. Idag var en bra dag!

Baxters solhatt används flitigt den här sommaren. Jag ångrar att jag inte köpte en större storlek till nästa sommar också.

Hans gillar inte den här modellen på solskydd men jag älskar den lite slokande stajlen. Att det är mörkblått och kritvitt i kontrast är skitsnyggt. Baxter sliter på sina Dieseljeans och snabba Nike Free 2.0. Diesel är svindyrt i New York, dyrare än i Sverige.

Sixten gillar ju accessoarer som kepsar, hattar och solglasögon. Dessa glajjer hittade jag på GAP och jag gillar dem eftersom de inte är vanlig barnmodell utan lite större och sitter bättre på.

Den vita kepsen från Ralph Lauren är fortfarande väldigt vit, trots att den följer med till parken. Sixten tar av sig den innan han dyker ner i sandlådan. När han har lekt klart fiskar han upp den från under vagnen och tar på sig den.

Titta vad liten Baxter var där. Och titta på Marguaritan som jag inte klarade ens en klunk av. Jag är kass på sprit.

Titta på den nästan stereotypiska polisen som gjorde kontroll av tillstånden på restaurangen. “Immigrants” tänkte jag direkt. En sekund efter att bilden tagit tar Sixten spjärn med fötterna mot bordet så att allt välter. “Tourists” tänkte polisen.

Klart man måste matcha sina gräbs. Min tröja är från Tommy Hilfigers flagshipstore på 5th avenue och gräbsens randiga tröjor är från Zara.

Vi flanerade och gick och promenerade. Det är så vi upplever New York och jag älskar det! Vid New York University vid Washington Square firade eleverna Strawberry Festival med världens längsta jordgubbstårta. Lätt 30 meter och såg asgod ut. Alla studenter hade jordgubbströja på sig och var glada. Kul påhitt.
I Washington Square brukar vi hänga, vinter som senvår och vi trivs så himla bra. Det är massa trevligt folk, fåglar, ekorrar, barn, korvstånd och pianister. Sixten älskar parken och det bara spritter i benen på honom.

Sixten ville följa med en annan familj på picknick i parken. “Hi there little guy” sa de och Sixten tiggde kakor.

New Yorks suraste 1,5-åring. Och gud vad jag saknar iCandyn när jag ser den.

Fast en ganska lättköpt sur 1,5-åring. En glass på en bänk så är allt groll glömt och förlåtet. Mamma-Sixten: 1-0

Ooooo vad spännande med en rullande kiosk. Ooooo vad spännande med en duva. Ooooooo vad spännande med en duva som äter.

Hi there little guy.

Vaddå? Vill han inte ha mer?

Jihooo! Mer pomfritt pour moi!

Precis vid portalen in i Washington Square sitter ofta en pianist och tjänar storkovan. Sjukt säker. Sjukt närgången turist. Sjukt länge.

Det absolut ballaste i New York enligt Sixten är inte inomhuspariserhjulet på Toys R Us eller brandbilarna…

…Det är tunnelbanan såklart. Till de vita klädernas förtret.

Sjukt säker pianist tjänar sjukt med pengar. Tills Sixten kommer med sina sedlar. Lägger man i 10$ får man ta med sig de andra sedlarna ur hinken. Enkel matematik. Även för en 1,5-åring.

New York couple.

Efter en promenad uppåt Chelsea Hotel chillade vi på hotellet ett tag och sedan gick vi till goda Monster Sushi på 7th/23:e för att köpa med oss massa god lax och Tempura. Tempura är min nya japanska favorit.

New York couple.

Gud vad bra vi passar in på Manhattan. Måste flytta. Måste flytta. Måste flytta. Så! Nu blev det sanning.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer