Restaurang Roka i London

Min favoritrestaurang i hela världen alla kategorier är den avancerade japanska restaurangen Roka. Det finns några stycken runt om i världen, vi har bara besökt den på
 Charlotte Street i London. Å andra sidan har vi varit där 7 gånger de senaste åren och vi kommer att gå dit minst 7 gånger till.
 
 Menyn är både avancerad och lite avskräckande om man inte är van vid japansk mat men till er som gillar asiatisk mat kan jag garantera att ni kommer att älska det. Förutom a la carte-menyn finns det två stycken avsmakningsmenyer att välja mellan. En vanlig och en premium. Vi tar alltid premiumversionen, det ska ni också göra. Många av rätterna är det säkert första gången ni smakar på och ni kommer att känna smaker ni inte tidigare gjort. Lova mig att ni bokar bord på Roka nästa gång ni är i London!
 
 


Hans var på ett event på Apples huvudkontor på kvällen. När jag hade jobbat klart för dagen tog jag en taxi från hotellet och hämtade Hans på vägen.


Premiumversionen av avsmakningsmenyn.


Sashimi.


Soft shell crab där man äter skal och ben också.


Råbiff.


Mera råbiff med kaviar


Pilgrimsmussla.


Desserten.


Så fint!

 Jag gillar avsmakningsmenyer med många små rätter. För det första är det kul med många smaker under en middag och så blir man lagom mätt. Jag skulle gärna se fler restauranger arbeta så.
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer