Roddvariant i planka, axelpress och solen

Ni som tragglar med plankan därhemma för att få plattare mage och klarar minst en minut på knä eller tå bör lägga in plankan som position på andra övningar. Olika varianter av hantelrodd är perfekt att göra i plankposition. Sug i naveln och försök hålla höften så rak som möjligt, gör på knä om du inte klarar att hålla naveln och höften. Lägg till övningar för axlarna direkt efteråt; axelpress och solen eller hantelcirklar som jag kallar den. På filmen kör jag med 5 kiloshantlar med platt sida.

Nu ska hela familjen äta frukost och sedan hänger vi på låset till MiniSats för veckans sista träningspass. Imorgon åker vi till London och jag längtar! Sixten är helpeppad på att åka flygplan igen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer