Träning på Ocean Beach Club Makrigialos Sunwing Resort

Idag testade jag det gym som finns här på Sunwing Resort. Jag hade hoppats på att få plats på eftermiddagens Crosstrainingpass men det var fullt så jag körde på egen hand istället. På tisdag kör Maria (en av två instruktörer som kör alla gruppträningspass för barn och vuxna på Makrigialos) ytterligare ett pass så då ska jag boka mig. Hon berättade om sitt upplägg med så kallade Tabataintervaller; 20 sekunder 8 gånger på varje övning. Jag tränar själv aldrig så många omgångar så det ska bli spännande att testa med henne. Nästa vecka!
På Sunwing Resort är det Sats som bidragit med konceptklasserna för gruppträningspassen. Core, Crosstraining och Shape är alla gruppträningspass som Sats utvecklat och kvalitetssäkrat. Om jag inte hade haft Hans eller barn hade jag lätt åkt i väg och jobbat med träning på ett Sunwing Resort en säsong; vilket drömjobb!
Alla hotellgäster får vara med på gruppträningspassen, barn från 11 år tillsammans med vuxen. Det är jättebra att det ingår i hotellkostnaden att träna, under semestern har man ju massor av tid och energi man inte har annars. Och vilken bra start på en ny vana; att träna intill medelhavet tillsammans med sin familj! Vill man träna på gymmet ingår det om man är Sats-medlem, annars kostar det en liten peng men bara en bråkdel mot hemma.
Jag är imponerad över gymmet här på hotellet. Jag har tränat på många olika hotellgym runt om i världen och gymmet på Sunwing Resort Makrigialos är absolut i topp. Jag har sällan stött på ett fräschare, renare, finare, mer välskött eller välutrustat hotellgym någonsin. Och detta gym är på ett charterhotell ute på Kreta!? Skivstänger, hantlar, flera löpband, konditionsmaskiner, massa Technogymmaskiner och redskap för att köra hopp och rörlighet; Bra jobbat Ving! Det jag saknar är ett chinsräcke och lite tyngre hantlar upp mot 20 kg och uppåt. Men ytan är begränsad och chins kan man ju göra i lekparken. 🙂
Det blev kö till löpbanden medan jag sprang så efter 5 minuters uppvärmning på 10 km/h och sedan 5*45 sek på 17 km/h nöjde jag mig och tog mig hantlarna istället. Efter hand fylldes gymmet på och trots att klockan var 16 blev det nog nära inpå fullt. Det är också ovanligt för att vara ett hotellgym. Det säger ganska mycket om nivån på gymmet tycker jag.

Till vänster är Spa:ts reception, i mitten ser ni gymmet och till höger den superfräscha gruppträningssalen. Eftersom Spa:t och träningsanläggningen ligger på den delen av resorten som hör till Oean Beach Club är allt helt nytt. Poolen framför är 25 meter lång och kommer att höra till Spa:t så småningom men nu får vanliga hotellgäster bada där. Det är helt i skymundan och perfekt för föräldrar som vill springa på löpbandet och ha uppsikt över de äldre barnen som badar utanför fönstret.

Utsikten från Spa:t och träningsanläggningen.

Ready for workout!

Sämre utsikt har jag haft under mina oändliga antal intervallpass på löpband.

Det var svårt att fota utan att ansikten skulle synas men här är ett hörn av gymmet. Jag trivdes jättebra!

Jag körde några effektiva helkroppsövningar med hantlar efter intervallerna. Det var lite för varmt i gymmet för att kunna köra 100% så linnet åkte av och så körde jag effektivt i 20 minuter. Det räcker eftersom jag pulserar min träning i lätta, medel och hårda veckor. Ni kan säkert gissa er till att jag kör två lätta veckor nu. Då kör jag bara igenom kroppen för att hålla i gång förbränningen och rörligheten. Pressar mig inte vill bara svettas och känna mig stark.

Efter träningen anslöt jag till mitt resesällskap för ytterligare en timme i poolen. Det svalkade himla skönt!

I morgon blir det vilodag från träningen för min del men Hans tränar simning i havet varje dag. Vi har alla våra egenheter. Jag ser framemot att prova gruppträningsklasserna i salen och avverka några fler pass i gymmet under våra två veckor här på Sunwing Resort Makrigialos.


Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer