Träning under semestern

Denna veckan när vi är i London så tränar jag annorlunda än hemma. Jag varierar min träning genom att varje morgon efter frukost gå 1 timme med barnvagnen runt Hyde Park. På kvällen så går jag antingen ner till hotellets lilla gym och hoppas att det finns ett ledigt löpband eller kör ett tabatapass på hotellrummet. Häromdagen körde jag ett pass som bestod av både intervaller och styrketräning i det lilla gymmet, om det i princip bara finns hantlar får man göra vad som går:
5 min löpning med stegvis höjning av hastigheten
3 varv tabataintervaller på löpbandet (ett varv är 8*20sek/10sek vila)
3 varv djupa stepup på bänk växelvis med hantelrodd på bänk
3 varv knäböj med hantelpress växelvis med bicepscurl
3 varv utfall bakåt med hantlar växelvis med hantelcirklar
1 varv tabataintervaller på löpbandet
Det är blev ett effektivt pass på 50 minuter.
Igår stannade jag kvar på hotellrummet och körde ett tabatapass istället. Jag växlar underkropp och överkropp varannan övning när jag tränar tabatapass. Jag kör en övning i 20 sekunder och vilar 10 sekunder, totalt 8 gånger innan jag byter övning. Första övningen igår var djupa utfall, den tar bra både på lår och rumpa och du kan lika gärna göra den framåt i en korridor eller utomhus som att stå stilla på samma ställe. Sätt ner hela handflatan i golvet där framme och pressa explosivt tillbaka till utgångsläget eller framåt om du har utrymme många meter framåt.

För mig är det så viktigt att få röra på mig även när vi är bortresta. I New York promenerar vi överallt istället för att åka taxi men annars ser vi till att försöka boka hotell med tillgång till gym eller närhet till bra promenadstråk. När vi reser charter bokar vi Sunwings koncept med SATS gruppträningsklasser och välutrustat gym på resorten. Det passar vår familj bra eftersom matvanorna rubbas helt. Kalorier in, kalorier ut i balans.

Här i London har vi vårväder med 10 grader och strålande sol så dunjackan åker fort av på morgonpromenaden. Går man fort svettas man!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer